Djembe-Nytt
Nyhetsbrev för Afrikanska Trummor och Dans i Sverige
Trumkurser   Danskurser   Föreställningar   Trumjam   Trummor   Övrigt
Norra Sverige   Stockholm   Mellansverige   Göteborg   Södra Sverige   Malmö
Bild 1
Dans- & kulturresa till Ghana. Platser kvar!
 
Vill du göra något nytt och ovanligt på semestern? Är din tonåring ung och bortskämd? Visa din ungdom det jordnära Afrika och lär känna kontinentens puls och rytm i härliga Ghana!

7-23 JANUARI, 2011

Dansa och trumma med legenden Mustapha Tettey Addy!

Mustapha Tettey Addy en av Afrikas mest respekterade musiker och kommer att hålla i dans- och trumlektioner på både nybörjar- och fortsättningsnivå.

Ayeeko Organization of African Art and Culture (www.ayeeko.org) står för arrangemanget av resan.

Boende & Mat
Academy of African Music and Arts ligger på en av Ghanas paradisstränder i byn Kokrobite, 30 minuter utanför huvudstaden Accra. Vi bor på detta vackra kulturcentrum, där du får ditt eget rum med dusch och toalett. Du äter frukost under palmerna lyssnandes till vågorna från havet.
Traditionell ghanansk mat lagas och serveras av Ayeekos personal. För den som vill, ges möjlighet att delta i köket för att lära sig laga god och nyttig afrikansk mat!

Konst & hantverk
Förutom att dansa och trumma, kommer vi en dag i veckan att anordna en ”arts & crafts day” då vi får tillfälle att lära oss skulptera i trä, tillverka afrikanska smycken, måla etc. från Ayeekos egen professionella hantverkare och konstnär Stone.

Dans och trummor
Vi kommer att dansa måndag-tisdag samt torsdag-fredag 2,5 timma om dagen samt trumma en timma. Danspassen delas in i en nybörjarnivå och en fortsättningsnivå och kommer alterneras mellan morgonpass och eftermiddagspass. Förutom Mustapha kommer även Victoria
att undervisa. Victoria är professionell dansare och artist i Ghana.
Trumkursen hålls efter lunch.

Utflykter
Under den andra helgen anordnas en utflykt till Cape Coasts historiska slavborg och nationalparken Kakum. Resan är frivillig och bekostas av deltagaren. Det kommer även att finnas många tillfällen att upptäcka Accra och dess färgstarka marknad.

Aktiviteter
Varje kväll anordnas olika aktiviteter på kulturcentrumet. Flera kvällar lyssnar vi till afrikanska berättelser runt lägerelden och lär oss om Afrikas historia. Vi kommer att få se dans och kulturuppträdande från professionella artister, samt dansa på stranden till lokala reggaeband. En kväll blir afrikansk modekväll.

Pris
8850:-
I priset ingår logi, dans/trumkurs, konst & hantverkskurs, tre mål god och nyttig ghanansk mat om dagen, resa till och från flygplatsen i Accra. Visum ingår ej.
Flyg från Stockholm till Accra: 8647:- inklusive alla skatter.

Anmälan: Gör du genom Westafrican travel samt via e-mail till info@ayeeko.org. Anmälningsavgiften är 2000 kr och sätts in på Westafrican travels plusgiro 425377-9 senast den 22 nov. Glöm ej att skriva namn, avresedatum och vart du ska åka. Efter betalningen får du en bekräftelse samt när resterande belopp ska betalas. Skriv även ett e-mail med namn och telefon till info@ayeeko.org.

För mer information, maila till info@westafricantravel.nu eller ring 0737-803491.

AKWAABA!
Karin Ekdahl   www.ayeeko.org
2010-11-17 12:05:08
Tillbaka              Stäng              Skriv ut              Tipsa en VänDjembe-Nytt är en gratistjänst på www.djembe.se. Du kan läsa Webbtidningen,
Prenumerera på Nyhetsbreven och även göra egna Utskick till Prenumeranterna.

Du får gärna göra korta Bildreportage i Djembe-Nytt om Trummor eller Dans på din
egen ort eller från någon resa du gjort. Kontakta Webbredaktören för information.

Om du vill ha Bilder från ett Bildreportage kan du också kontakta Webbredaktören.