Djembe-Nytt
Nyhetsbrev för Afrikanska Trummor och Dans i Sverige
Trumkurser   Danskurser   Föreställningar   Trumjam   Trummor   Övrigt
Norra Sverige   Stockholm   Mellansverige   Göteborg   Södra Sverige   Malmö
Några platser kvar till Senegal m Urkraft/Westafricatravel
 
Hej!
Nu har vi bekräftat att vi ändrar om årets dansresa till Senegal ist för Guinea då det tragiskt nog blivit så att oroligheterna ökat efter valet som avgjordes i Guinea i förra veckan och de i fredags utlyste undantags tillstånd.

Om du ej ännu är anmäld till resan men vill med till Senegal: anmäl dig omgående till West African Travel: tel 0708363904, info@westafricantavel.nu
Vi vill också påminna dig som ej betalt hela resan att omedelbart göra detta till West African Travel

Samma datum och tider gäller för utresa/hemresa som tidigare.
Utresa från Bromma den 29 dec kl 06.50
Utresa från Bryssel kl 11.15 framme i Dakar kl 16.45
Hemresa den 12e eller 19e jan kl 19.20 tillbaka i Sthlm fm dagen efter.
För exakta tider kontakta west african travel: tel 0708363904, mail: info@westafricantavel.nu

UPPLÄGGET AV RESAN:
När vi kommer till DAKAR på em den 29 dec åker vi in till centrala Dakar för att bo där på ett hostel i 3 dagar för att kunna ta del av den av STORA VÄRLDSFESTIVALEN FÖR SVART KONST av alla de slag som pågår där fram till och med den 31a. Det är i Dakar som denna unika festival kommer att ha flest aktiviteter varpå jag tyckte det kunde vara roligt att vi passar på att vara där då, sen är det ju nyår också.
Pensionatet ligger på ett superläge med närhet till allt: marknaden som hör till den största och faktiskt billigaste i västafrika gällande framförallt tyger, fina stränder, restauranger, clubbar, allt...Det är dock inget lyxhotel precis men eftersom jag bott där flera gånger tidigare med andra grupper vet jag att personalen är super trevlig och det är väldigt säkert;) Samt att det är väldigt skönt att slippa hålla på och åka taxi,buss etc som nu mer är ganska dyrt.

Därefter, dvs den 1 jan åker vi till MBOR som ligger vid kusten lite söder om Dakar. Där kommer vi också bo på ett jätte mysigt hostel (med egen pool) som ligger 150 m från havet. Där kommer vi att bo i två veckor.
Mbor är enmycket artist tät stad med vissa områden med ganska mycket turister men vårt hostel ligger där lokalbefolkningen bor så just där är det inte så turistigt.

De fyra sista dagarna är inte bekräftat var vi ska vara ännu. Vi kan stanna kvar i Mbor om vi vill eller så gör vi en utflykt till annan ort på ett par dagar, jobbar på detta nu så ska jag meddela er så fort jag e klar;)

BOENDET på det pensionatet i Dakar består av 2 eller flerbäddsrum och är det någon som absolut vill bo själv så kan ni meddela mig så ska vi se om det går att ordna, dock kanske mot en extra liten kostnad. På vissa rum finns egen duch men generellt är det delade toaletter och dushar där.
I Mbor är det generellt 2 bäddsrum med egen duch och toalett. Jag har själv inte varit där men har av goda kontakter fått tips om detta ställe och att det ska vara bra.

DANSEN kommer att vara upplagd som tidigare planer. Vi kommer att få dansa både guineanskt/ "djembe" dans samt sabar. Många guineanska arister har nu "flytt" guinea för att söka jobb i bla Senegal så det är mycket troligt att vi del av tiden har guineanska artister, men vi kommer även ha senegalesiska. Vi har möjlighet att dansa på pensionatets gård samt på stranden..
Då vi kommer ned till Senegal på en onsdags eftermiddag skulle vi generellt dansa på torsdagen samt fredagen men vi håller tillsvidare detta lite öppet då festivalen kommer ha mycket aktiviteter och vi kanske gör så att vi lägger den arrangerade dansen på helgen också denna gång för att få ut så mycket som möjligt av festivalen. Hur som helst så kommer ni i allafall få dansa de antal dagar som vi tidigare sagt ingår.

Man behöver INTE visum till Senegal, dock vaccinationer/malaria profylax: kontakta din vaccinationscentral.

MÖTE PÅ URKRAFT INFÖR RESAN:
Välkommen på ännu ett möte inför resan på Urkraft torsdagen 16 dec kl 18.30
Förslag: Vi kan väl alla ta med något ätbart/drickbart till en liten oavancerad buffe´ så snackar vi omresan över en liten middag!
OBS Bekräfta om du kan komma den 16e till mig senast den 7e dec tack;)
Om du ej kan komma kommer vi att skicka ut ett mail om vad vi gick igenom på mötet strax därefter.

Det är synd att det inte blev någon Guinearesa detta år heller men jag tror att detta upplägg i Senegal blir toppen!
Ser fram emot resan!
Jenny Ajland   www.urkraft.nu
2010-11-25 14:33:06
Tillbaka              Stäng              Skriv ut              Tipsa en VänDjembe-Nytt är en gratistjänst på www.djembe.se. Du kan läsa Webbtidningen,
Prenumerera på Nyhetsbreven och även göra egna Utskick till Prenumeranterna.

Du får gärna göra korta Bildreportage i Djembe-Nytt om Trummor eller Dans på din
egen ort eller från någon resa du gjort. Kontakta Webbredaktören för information.

Om du vill ha Bilder från ett Bildreportage kan du också kontakta Webbredaktören.