Djembe-Nytt
Nyhetsbrev för Afrikanska Trummor och Dans i Sverige
Trumkurser   Danskurser   Föreställningar   Trumjam   Trummor   Övrigt
Norra Sverige   Stockholm   Mellansverige   Göteborg   Södra Sverige   Malmö
ENDAST FÅTAL PLATSER KVAR! SÅNG OCH DANSRESA TILL SENEGAL!
 
Tolv lyckliga har bestämt sig och längtar till värmen och musiken. Tre har fortfarande chansen att fatta det bästa beslutet att följa med oss! Vill du bli en av dem?
Nu endast ett fåtal platser kvar till min egen drömresa:

AFRICAN VOICE EXPERIENCE
- Tänj gränserna, hitta din kraft och hela din röst!

"Idén till denna workshop kom efter mina många aha-upplevelser under mina sånglektioner med Kishti Tomita. När jag var i Senegal och sjöng med sångerskan Adama Cissokho kände jag hur allt föll på plats när jag följde Kisthis råd. Plötsligt blev allt så mycket lättare och jag undrade varför ingen förklarat sångteknik för mig på det viset tidigare? Kombinationen av dessa fantastiska lärare har betytt mycket för mig och det vill jag dela med mig av!" Sousou Cissoko - arrangör och elev till Adama och Kishti.

Vila i Adama och Kishtis sångliga omsorg och öppna dörren till en fängslande värld. Din sång hittar nya rum och din röst får nya färger. Missa inte detta unika tillfälle att utveckla dig själv och din röst med två av världens bästa sångpedagoger! Du behöver inte vara professionell sångare/sångerska för att delta, det räcker att du gillar att sjunga. Vi är här för att ha kul - och lära oss mer!

Kishti Tomita är en av Sveriges mest eftertraktade röstcoacher som bland annat har arbetat med popstjärnan Robyn. Kishti ger dig de magiska nyckelarna och de verktyg som hjälper dig att få ut det mesta ur din röst. Adama Cissokhos workshops är en otrolig upplevelse där uttrycksfull sång varvas med fantastiska historier som skapar förståelse och tar oss en dimension djupare in i kulturen. “Jag var så oerhört berörd av att få ta del av något så gammalt och ändå levande.”

Vi arbetar främst i grupp med sångteknik, kropp och andning, men det ges även tillfälle för individuell coachning. Genom att kombinera rörelse och sång hittar vi rytmen och kommer rätt i andningen. Sången bygger på a cappella sång, där rytmerna är inneboende i sången, vi kommer därför även att bekanta oss med olika rytmer. “Orden var så rytmiska att det kändes som att trumma stavelser med tungan och det blev egentligen inga problem att språket var helt främmande.”, sagt av en av Adamas elever. För den som vill inleds varje dag med ett danspass och det finns även möjlighet att prova på andra instrument som djembe och kora.

RESA OCH BOENDE
Du flyger till Senegals huvudstad Dakar där vi hämtar för gemensam transport c:a två timmar söderut, till den lilla vackra fiskebyn Toubab Dialao. Alldeles ovanför stranden ligger det sagolika hotellet Sobo Badé, ett konstverk dekorerat med snäckor och stenar, där varje detalj är estetiskt utförd. De lummiga trädgårdarna är fyllda av små överraskningar för det öga som vill se.

Hotellet består av ett stort antal små och stora hus, med utrymmen, vrår och prång som erbjuder plats att spela och sjunga i, till att dansa i, men också för stillhet och ro, till exempel i någon av hängmattorna eller solstolarna. Rummen vi bor i är små och mysiga, med dubbelsäng, dusch och toalett, myggnät och fläkt. Maten görs med samma kärlek som allt annat på hotellet, deras Chicken Yassa till exempel, till ljudet av vågornas slag mot klipporna intill, slår det mesta.

I Toubab Dialao är det lugnt och harmoniskt och vi kommer att få tid till eftertanke och till att fördjupa oss i musiken. Det kommer att finnas tid för sol och bad strandpromenader för den som vill. På kvällarna samlas vi under stjärnorna för att jamma och lyssna till kora.

UTFLYKTER
Vi ordnar en 2 dagars utflykt till den av musik så sjudande huvudstaden Dakar. Här bor vi mitt i den västafrikanska smeten på hotellet Via via, och går på musikklubbar och ser lokala artister uppträda. Vi kommer även bjuda in gästlärare från Dakars artistliv.

Allt detta ingår i priset:
* Lektioner 7,5 dagar, c:a 5 timmar gruppundervisning per dag med Kisthi Tomita och Adama Cissokho.
* En timmes danspass på morgonen under 7 dagar.
* 1 Privat session med Kishti Tomita
* Prova på djembe och koralektioner för den som är intresserad.
* Boende i dubbelrum på Lonely Planet och UNESCO rekommenderade Espace Sobo Bade http://espacesobobade.com/
* Helpension inkl. flaskvatten till måltiderna.
* 2 dagars utflykt till Dakar med boende en natt på hotellet Via Via och besök på slavön Ile de Goré.
* Transport till och från flygplatsen i Dakar (i anslutning till flyg med Brussel Airlines.
* Egna eminenta guider (Svenska och Senegalesiska)

Detta tillkommer:
Resa till och från Dakar (Bokas separat, vi har kontakt med en resebyrå som fortfarande har några biljetter kvar med Brussel Airlines ToR för c:a 8250kr)
* Drycker utöver vatten till måltider.
* Enkelrumstillägg (1200kr för hela resan, valfritt)
* Övriga transporter, inträden till konserter, m.m. (valfritt)
* Privatlektioner utöver det som erbjuds. (valfritt)

Normalt pris: 1200
Rabatterat pris: 1080 Euro
Är du student eller medlem i någon av de föreningar vi samarbetar med får du 10% rabatt! (Exempel på föreningar är RFoD, 1,6 miljonersklubben för kvinnors hälsa samt Sveriges Körförbund.)

SÅ HÄR ANMÄLER DU DIG;
Maila namn och kontaktuppgifter till jaliyaconnection@gmail.com eller ring 0761-886878 samt betala in anmälningsavgiften på 3000kr på Jaliya Connection (fd. Sousoul) Bg 5943-0512 (Glöm inte skriva namn!)
Den resterande kursavgiften betalas på plats i Senegal.

OBS! Endast mycket få platser kvar!!!
Förra årets resa till Senegal blev en fullbokad succé så missa inte detta tillfälle nu, hör av dig idag! Självklart kan du även planera in våra resor och kombinera med en egen längre resa.

Sagt om våra tidigare resor:

”Tack för att ni har införlivat en av mina största musikupplevelser.”
“Ord kan inte beskriva dessa oförglömliga veckor! Tusen tack för ert otroliga engagemang, er gästfrihet och värme. Det har varit över alla skyhöga förväntningar och ett minne för livet!“

Innehar lagstadgad Resegaranti från Kammarkollegiet!

För mer information se www.cissokoworkshop.com eller www.jaliyaconnection.com
Du kan också kontakta oss på jaliyaconnection@gmail.com
eller tfn Sousou Cissoko: +46 (0)761-886878.

Varmt välkommen
önskar
Jaliya Connection
Sousou, Kishti och Adama

För mer information kontakta: jaliyaconnection@gmail.com
Sousou Cissoko   www.cissokoworkshop.com
2010-12-16 23:43:14
Tillbaka              Stäng              Skriv ut              Tipsa en VänDjembe-Nytt är en gratistjänst på www.djembe.se. Du kan läsa Webbtidningen,
Prenumerera på Nyhetsbreven och även göra egna Utskick till Prenumeranterna.

Du får gärna göra korta Bildreportage i Djembe-Nytt om Trummor eller Dans på din
egen ort eller från någon resa du gjort. Kontakta Webbredaktören för information.

Om du vill ha Bilder från ett Bildreportage kan du också kontakta Webbredaktören.