Djembe-Nytt
Nyhetsbrev för Afrikanska Trummor och Dans i Sverige
Trumkurser   Danskurser   Föreställningar   Trumjam   Trummor   Övrigt
Norra Sverige   Stockholm   Mellansverige   Göteborg   Södra Sverige   Malmö
Sommarkurs med Emmanuel, Florence och Kristina
 
Sommarkurs med Kristina Aspeqvist, Emmanuel Gomado och Florence Etsey

25 juni-1 juli i södra Småland
En helt fantastisk kurs med några av de mest etablerade och erfarna dans-& trumlärarna du kan hitta.

Emmanuel Gomado är dansare, koreograf och mastertrumslagare från Ghana. Han har under många år lett ett eget dans- & trumkompani som vunnit priser och turnerat internationellt. Han driver en skola i Ghana för både afrikaner och västerlänningar. Emmanuel har rest, arbetat och forskat om musik, dans och traditioner i stora delar av Afrika under hela sitt liv. Han har låtit sin grupp samarbeta med artister från många länder, tex Nigeria, Sydafrika och Sverige. Han är lärare för en hel generation artister som i sin tur är lärare över hela Europa.

Florence Etsey har arbetat som dansare många år med Emmanuel och är hans främsta danspedagog. Florence liksom Emmanuel bor och verkar nu främst i Tyskland men de reser runt och har kurser i många länder, bla i hemlandet Ghana varje vinter.

Kristina Aspeqvist har studerat, spelat och undervisat afrikanskt trumspel över 30 år. Hon har bott många år i Västafrika och studerat ett flertal afrikanska musiktraditioner, varav ewemusiken är en favorit. Kristina har Master in Music från Kungliga Musikhögskolan (i individuell studiegång, etniskt slagverk), och går snart ut kompositionsutbildningen på samma skola. Kristina driver musikgruppen Stockholm Vodou Orchestra samt Trumaffären i Bagarmossen.

Tider för kursen är: Samling måndag 25 juni från 17.00. Lektionerna startar kl 19.00. Ca kl 15.00 på söndagen 1 juli är kursen klar.

Lektioner: Det kommer att vara drygt 6 intensiva dagar med lektioner från morgon till kväll, och som avslutning ett litet uppträdande för grannarna i byn och fest för oss. Det går bra att vara både nybörjare och avancerad, vi kommer att erbjuda lektioner på flera nivåer. Det blir både trum- och danslektioner, sång och rytmisk förståelse. På morgnarna före frukost samlas de som vill för yogainspirerade övningar.

Kostnad för kursen är: 7800 kr inkl moms och inkl anmälningsavgiften. Om du betalar anmälningsavgiften före 1 maj får du 500 kr i rabatt, då blir alltså kostnaden 7300 kr. Studerande, arbetslös, pensionär har 500 kr i rabatt. Bor du i eget tält får du också 500 kr rabatt. Men bara en rabatt per person! I priset ingår alla lektioner samt logi i flerbäddsrum och hämtning/lämning på tågstationen i Emmaboda om du kommer med 16.24-tåget på månd resp åker med 15.35-tåget på söndag. (Annars kan vi också ordna hämtning/lämning för en ringa kostnad)
Maten lagar vi tillsammans (under översikt av köksansvarig) för självkostnadspris 600 kr som betalas kontant på plats. Priset är alltså 7300 + mat eller 7800 + mat.

Gården vi är på är: en fint renoverad gammal 1800-talsgård i byn Kvisingsbo som ligger nära Rävemåla i södra Småland. Söder om Växjö, norr om Karlskrona. Närmsta järnvägsstation är Emmaboda. Byn ligger vackert på kullar vid en sjö och är omgiven av beteshagar, ängar och skog. Tranor och kor. Vi sover i flerbäddsrum (eller om du vill tälta) och badar i sjön som ligger bredvid. Varmvattnet kommer inte att räcka till alla hela veckan... Men det finns eldstäder i nästan alla rum och både (tvåsitsigt) utedass samt vanliga toaletter inomhus. På den lilla lediga tid som finns kan man promenera i skogen, simma, ro i roddbåten, upptäcka ovanliga örter och hälsa på korna tex.
Det här är en tradition som tas upp igen, att ha trumkurs veckan efter midsommar. Många har varit på kurs på den här gården innan renoveringen. Då hämtade vi dricksvatten hos grannen och diskvatten i hinkar i sjön, minns ni det ni som var med? Nu är det en helt annan femma! Lyxigt värre. Mer noggrann information kommer efter anmälan. Tyvärr är gården inte handikappanpassad.

Anmälan: sker genom att betala anmälningsavgiften 1000 kr på Bendoulas bg 5348-6205.
Senast 1 maj för att få det rabatterade priset 7300 kr, annars 7800 kr senast 5 juni.
Kom ihåg att skriva vem pengarna är ifrån!
OCH skicka ett mail till: info@rythmworks.se med namn, adress, telefonnummer och om du har några särskilda behov eller är allergisk.
Hela betalningen ska vara inne senast 20 juni. (Resterande summa kommer på en faktura per mail eller post.) Om kursen inte blir av pga för få anmälda återfås förstås alla pengar. Om deltagare avbokar återfås ej anmälningsavgiften. Efter 5 juni återfås resterande kursavgift endast mot uppvisande av läkarintyg.

Anmäl er i tid, begränsat antal platser! Vi har sovplatser endast för ca 20 personer så kursen blir inte större än så. För mer information kontakta kristina@rythmworks,se, tel 0708-545531
www.rythmworks.se

Varmt välkomna


För mer information kontakta: info@rythmworks.se
Kristina Aspeqvist   www.rythmworks.se
2012-04-07 01:39:58
Tillbaka              Stäng              Skriv ut              Tipsa en VänDjembe-Nytt är en gratistjänst på www.djembe.se. Du kan läsa Webbtidningen,
Prenumerera på Nyhetsbreven och även göra egna Utskick till Prenumeranterna.

Du får gärna göra korta Bildreportage i Djembe-Nytt om Trummor eller Dans på din
egen ort eller från någon resa du gjort. Kontakta Webbredaktören för information.

Om du vill ha Bilder från ett Bildreportage kan du också kontakta Webbredaktören.