Djembe-Nytt
Nyhetsbrev för Afrikanska Trummor och Dans i Sverige
Trumkurser   Danskurser   Föreställningar   Trumjam   Trummor   Övrigt
Norra Sverige   Stockholm   Mellansverige   Göteborg   Södra Sverige   Malmö
Bild 1
Dans- och trumresa januari 2013
 
Dans- och trumresa januari 2013

Hej!
Här kommer lite uppdaterad information om vår dans- och trumresa!

Det är superkul att dansa Västafrikansk Dans i Sverige, det är vi många som tycker.Ändå går det inte att jämföra med att få dansa i rätt miljö, under den afrikanska solen. Att få dansa på stranden, när man hör ljudet från trummorna blandas med vågskvalpet och när man känner de ljumma fläktarna från Atlanten, det är helt enkelt oslagbart!

Vår dans- och trumresa kommer att gå av stapeln de två första veckorna i januari och går till
Gambia som är ett trevligt och säkert resmål. Förutom att landet är tryggt och vana med turister så talar alla engelska, vilket gör att vi valt att förlägga vår resa till Gambia.
Dansmässigt kommer vi att erbjuda dans på både nybörjar- och avancerad nivå för de allra bästa danslärarna som kommer tillresande från Guinea för att undervisa oss. De som åker med för att spela trummor kommer att ha lika hög nivå på sin undervisning under dessa veckor.
Det blir också möjlighet för alla att prova på att spela olika afrikanska instrument såsom
djembetrummor och ballafon, som man spelar med klubbor samt kora, som är ett stränginstrument och som påminner lite om den västerländska harpan.

Vi vill poängtera att vi tycker det är viktigt att ge lärarna och den övriga personalen rättvis lön och bra anställningsvillkor. Huvudlärarna kommer också, även om de har annat boende, att delta i alla våra måltider varje dag. Vi hoppas att det kan ge möjlighet till många spännande möten över gränserna.

Under resan blir det förstås också tid över för sol och bad på de ljuvligaste paradisstränder ni kan tänka er. Men vi hinner också med diverse utflykter, som till den afrikanska marknaden och någon av de mysiga små fiskebyarna som finns utefter kusten.
Och kvällarna blir förstås fyllda av gemenskap och samvaro, eftersom de som följer med på en
sådan här resa oftast är väldigt öppna och trevliga människor.En av kvällarna blir det lägereld och sång nere vid stranden.

Vi kommer att bo jämförelsevis bekvämt, och därför vill vi också gärna besöka en by på landsbygden för att träffa människorna där och få dela deras livsvillkor. Om möjligt vill vi gärna stanna över natten. Det blir garanterat en upplevelse.

Priset för resan är lite beroende på vilket boendealternativ man väljer.
c:a 7 500 kr - 10 000 kr för helpension. Billigast blir i flerbäddsrum i vårt hus och dyrast på hotellet intill, där det även går att få enkelrum (mot enkelrumstillägg).

Flygresan kostar 7 000 kr med Vingresor, om ni bokar genom oss. Då ingår även mat under flygresan. Det finns också reguljärflyg till Banjul för runt 9 000 kr. Det finns ett begränsat antal av dessa billigare flygbiljetter med Ving, så om du vet att du vill åka med så bör du anmäla dig så snart som möjligt. Allra senast den 1 september, efter det går det att åka med på resan men då får du boka din flygbiljett själv.

I resan ingår:
Alla måltider, frukost, lunch och middag 14 dagar
Alla transporter till och från flygplatsen
Dans/trumlektioner 5 dagar i veckan, morgon och kväll i två olika grupper, nybörjarnivå och fortsättning/avancerad nivå. Två av passen byts ut mot workshopen nedan.
Workshop i afrikanska instrument och sång—2 dagar
Ackompanjemang av minst 4 musiker till antingen förmiddags– eller eftermiddagspasset (omväxlande)

Uflykter och extra aktiviteter som ingår i priset:
Två besök på Afrikanska marknaden (vi vet av erfarenhet att de flesta vill åka dit mer än en gång!)
Besök i fiskebyn Tanji, inklusive picnic
Besök i byn M’Bollet, om möjligt med övernattning
Grillkväll nere på stranden
Avslutande Doundounbah/gatufest på vårt compound

Vill ni göra egna utflykter så hjälper vi såklart till att arrangera detta, till självkostnadspris.
Det som inte ingår är flygresan, även om den går att boka via oss. Dryck till måltiderna samt buteljerat vatten ingår inte, men kostar inte många kronor att köpa. Det finns en mycket välsorterad supermarket alldeles intill vårt hus, men vi vill gärna
uppmuntra våra deltagare att handla dryck av killarna nere på stranden som på så vis får lite förtjänst. Vi säljer också dryck, även vin, öl och ibland drinkar, i samband med måltiderna serveras vid vårt ”compound”.

De billigaste platserna kommer troligen att gå åt först, så det blir först till kvarn som gäller!
Har ni frågor, så tveka inte att höra av er!

Tel. 018-242507 eller 070-3149969
e-post: dabo@live.se

Välkommen till spännande veckor i Vibrant Africa tillsammans med oss.

Younoussa Dabo och Ulrika Ardin

Ulrika Ardin  
2012-04-28 19:04:09
Tillbaka              Stäng              Skriv ut              Tipsa en VänDjembe-Nytt är en gratistjänst på www.djembe.se. Du kan läsa Webbtidningen,
Prenumerera på Nyhetsbreven och även göra egna Utskick till Prenumeranterna.

Du får gärna göra korta Bildreportage i Djembe-Nytt om Trummor eller Dans på din
egen ort eller från någon resa du gjort. Kontakta Webbredaktören för information.

Om du vill ha Bilder från ett Bildreportage kan du också kontakta Webbredaktören.