Djembe-Nytt
Nyhetsbrev för Afrikanska Trummor och Dans i Sverige
Trumkurser   Danskurser   Föreställningar   Trumjam   Trummor   Övrigt
Norra Sverige   Stockholm   Mellansverige   Göteborg   Södra Sverige   Malmö
Bild 1
DAGS ATT ANMÄLA SIG! GUINEA 3 – 18 JANUARI 2013
 
Res till Afrika när vintermörkret ligger tungt. Låt oss guida dig på en oförglömlig resa. Upplev musik och dans, ta del av exotisk natur och genuin kultur.

Tre timmar varje förmiddag, fem dagar i veckan dansar vi till olika traditionella rytmer. Lärarna är erfarna och proffsiga och ser fram emot att ge dig några minnesrika veckor fyllda av musik, dans och glädje. Vill du lära dig att spela trumma så går det bra.
Vi kommer att bo i byn Koundinde, några timmars bilresa norr om huvudstaden Conakry. Där bor vi enkelt men bekvämt nära havet och den långa, folktomma stranden. Vår egen kokerska lagar mat till oss.
Guinea har mycket att erbjuda en besökare. Vi gör små utflykter i omgivningarna och tar del av vardagslivet. En tur i mangroverna, med eller utan fiskeredskap, är en upplevelse. Och givetvis ska vi gå på marknader – både i byn och i storstan. En helg kommer vi att tillbringa i Lansanas hemby Diogoya, en traditionell by där du möter den afrikanska gästvänligheten på nära håll. Där blir det fest med mycket musik och dans. Du får då möjlighet att praktisera vad du lärt dig under kursen och se hur musik och dans utövas ”i verkligheten”. Vi kommer även att göra en utflykt till staden Kindia. Området kallas för Guineas fruktträdgård och bergsmassivet Fouta Djalon börjar där. Kindia är även känt för textilt hantverk.

Vi som arrangerar är:
LANSANA BANGOURA, kommer från Guinea och är sen några år bosatt i Sverige. Han har dansat sen barnsben, har jobbat som professionell artist inom traditionell musik och dans i många år och har format flera egna danstrupper. Lansana är en kraftfull, mycket erfaren och omtyckt artist som med stor lust och energi delar med sig av sitt kunnande.
CHRISTINA BANGOURA HASSEL, gift med Lansana, har anordnat resor till västafrika i flera år och känner till en hel del om vanor och ovanor.

Priset är 7 500 kr och i det INGÅR:
Dans- eller trumkurs
Resa till och från flygplatsen i Conakry och boendet i Koundinde
Logi i dubbelrum
Frukost samt lunch eller middag
Säsongens solmogna frukter
Utflykt med dansfest och övernattning i byn Diogoya

I priset INGÅR INTE:
Flygbiljetten, kostar cirka 10 – 11 000 kr
Vatten och andra drycker
Visum. Ambassad finns i Tyskland. Sök visum i god tid.

Kontakta Christina för mer info och anmälan: tel 0650-595446, 070-2655649. Anmälningsavgiften, 2000 kr, ska vara betald SENAST 30 SEPTEMBER. Resterande belopp betalas på plats i Guinea. Anmälan är bindande.

Resan omfattas av resegaranti och säkerhet är ställd i enlighet med Kammarkollegiets beslut.
Christina Bangoura Hassel  
2012-09-26 21:41:26
Tillbaka              Stäng              Skriv ut              Tipsa en VänDjembe-Nytt är en gratistjänst på www.djembe.se. Du kan läsa Webbtidningen,
Prenumerera på Nyhetsbreven och även göra egna Utskick till Prenumeranterna.

Du får gärna göra korta Bildreportage i Djembe-Nytt om Trummor eller Dans på din
egen ort eller från någon resa du gjort. Kontakta Webbredaktören för information.

Om du vill ha Bilder från ett Bildreportage kan du också kontakta Webbredaktören.