Djembe-Nytt
Nyhetsbrev för Afrikanska Trummor och Dans i Sverige
Trumkurser   Danskurser   Föreställningar   Trumjam   Trummor   Övrigt
Norra Sverige   Stockholm   Mellansverige   Göteborg   Södra Sverige   Malmö
Bild 1
DANSA I ÅRSTA TILL VÅREN
 
MED DAVID DIOUBATÉ - FEM FREDAGAR!

Vi har glädjen att till våren kunna erbjuda en kurs mitt i Årsta med David Dioubaté. Vi vänder oss till de som dansat tidigare men också till de som är nyfikna på den afrikanska dansen och nu vill ta steget och prova på. Kursen är på nybörjarnivå med enkla steg och något lägre tempo för att alla ska kunna hänga med. Men med garanterat mycket energi och intensitet!

David:
David flyttade hit från Guinea till Sverige i oktober 2012. Han kommer från en griotfamilj med rötterna djupt förankrade i musiken och började med den traditionella dansen vid tolv års ålder. Genom sitt arbete som danslärare och konstnärlig ledare vid Ballet Africa Danse har David lång erfarenhet av pedagogiskt arbete och koreografi. Han är sedan många år också medlem i den berömde koreografen George Momboyes danskompani Circus Hibiscus i Guinea. Där kom David i kontakt med och utvecklade sitt intresse för den moderna dansen.

I Stockholm har han redan med stor framgång presenterat sig för eleverna vid Dansskolorna Urkraft och DansDojon och under våren kommer David att leda både egna kurser och workshops samt ge kurser på de etablerade skolorna. Han är en mångfasetterad artist som parallellt med undervisning också sjunger och gör egen musik.

Här kan du se två klipp med David från Youtube:
http://www.youtube.com/watch?v=OiPNDivrqsg
http://www.youtube.com/watch?v=V9FXmqeRg3Y

Kursen:
Fredagar kl. 17.30-19.00 den 18 jan, 15 feb, 15 mars, 19 april och 17 maj.
Priset är 900 kr för hela kursen (7,5 tim, 5x1,5 tim), drop-in 250 kr. De två sista gångerna ackompanjeras dansen av minst två trummisar.

Vi håller till i den fina lokalen Loftet i Årsta Folkets hus vid Årsta torg med goda kommunikationer med buss och tvärbanan från såväl Gullmarsplan, Årstaberg och Liljeholmen.

Anmälan är bindande och sker via mejl till clara@clarahedborg.se senast 10/1. Kursavgiften betalas till SEB 5201-026 5009 i samband med anmälan eller enligt överenskommelse. Drop-in betalas på plats. För mer information mejla eller ring Clara på 070-775 86 00.

VÄLKOMNA!
Clara Hedborg  
2012-11-28 12:25:39
Tillbaka              Stäng              Skriv ut              Tipsa en VänDjembe-Nytt är en gratistjänst på www.djembe.se. Du kan läsa Webbtidningen,
Prenumerera på Nyhetsbreven och även göra egna Utskick till Prenumeranterna.

Du får gärna göra korta Bildreportage i Djembe-Nytt om Trummor eller Dans på din
egen ort eller från någon resa du gjort. Kontakta Webbredaktören för information.

Om du vill ha Bilder från ett Bildreportage kan du också kontakta Webbredaktören.