Djembe-Nytt
Nyhetsbrev för Afrikanska Trummor och Dans i Sverige
Trumkurser   Danskurser   Föreställningar   Trumjam   Trummor   Övrigt
Norra Sverige   Stockholm   Mellansverige   Göteborg   Södra Sverige   Malmö
Bild 1
Missa inte Julworkshop med Sabar Agents 15-16 dec!
 
Nu är det bara en och en halv vecka kvar!!!!

Välkomna till att inleda julhelgen med en sabarfest den 14-16 december med Sabar Agents och Ali Diouf! Vi inleder med en Senegalesisk Soirée på fredagen i Skarpnäcks Kulturhus till förmån för gatubarn i Dakar och fortsätter med workshop lördag och söndag.

På nybörjarklasserna fokuserar vi på att lära oss grundstegen och hur de ligger i rytmen plus en kort koreografi. De som kan basen och ”femsteget” kan sedan fortsätta på fortsättningsklasserna då vi kommer att dansa några av de roligaste koreografierna och ”bakhsen” samt att träna på att dansa solo! På musicalklasserna blir det mer avancerad koreografi med inslag av andra dansstilar till moderna sabarrytmer.
Under pauserna kan ni fika bissapglögg och pepparkakor samt handla julklappar på vår minijulmarknad med vackra senegalesiska varor till försäljning.

Tid: kl. 12.00-13.30 nyb med Karin lö och Emma sö
kl. 13.45-15.15 forts med Emma lö och Karin sö
kl. 15.30-17.00 musical forts/avanc med Sara

Plats: Dansstudion Alphyddan, Alphyddevägen 4, Nacka Station

Pris: 6 klasser 1000 kr, 4 klasser 700 kr eller 200 kr per klass

Anmälan och info:
Mejla anmälan till karinsoda@comhem.se, skriv namn, telefon, vilken kurs samt betala in en anmälningsavgift på halva beloppet till bankkonto 5385 0054500 SEB (Karin Ericson) senast torsdagen den 6 dec.

Om sabar:
Sabar är en traditionell trum- och dansstil från Senegal och Gambia (främst woloffolket). Den är en rytmisk och stilmässig utmaning och här finns allt från vackra kraftfulla rörelser till humor och kaxig attityd!

Om oss:
Emma Taube har dansat västafrikansk dans i 7 år på bl.a. Zindingasou, Dansdojon och Urkraft. Hon har dansat för olika lärare i både Marseille och i Paris där hon bl.a undervisades av Yama Wade. År 2007 åkte Emma till Senegal för första gången och har sedan dess återvänt dit varje år. Sedan 2009 har hon bott i Dakar halvårsvis och där dansat för många olika lärare, bl.a Aboubacar Sagna Niang och Pape Moussa Sonko. Emma är även en av dansarna i SabarabaS.

Karin Ericson är danslärare, dansare och koreograf med bas i den västafrikanska danstraditionen från främst Senegal, Guinea och Mali. Hon har dansat västafrikansk dans i 19 år och undervisat i 12 år. Hon är utbildad i flertalet västafrikanska länder sedan -95 samt på Balettakademin, Dansdojon och Danshögskolan. Hon har dansat sabar för bl.a. Khady Ndey Gueye, Pathé Diop, Ibrahima Niang och Nago Koite. Karin undervisar på Danscenter Stockholm och är grundare till dansgrupperna Afroflu och SabarabaS.

Sara Galan har dansat sedan hon var sex år. Hon gick på Balettakademins yrkesförberedande program i Stockholm och på det internationella studieprogrammet vid Broadway Dance Center i New York där hon blev tilldelad OUTSTANDING STUDENT AWARD februari 2009. Saras bas ligger i den västafrikanska dansen och hon har tränat under ledning av lärare och legender som Mouminatou Camara, Moustapha Bangoura, Djoneeba, Babacar Mbaye och Youssouf Koumbassa. 2005 föddes hennes egen stil African vs Dancehall som satte henne på danskartan och som inspirerat till hennes undervisning i Sverige, Europa och USA. Hon har har samarbetat med den senegalesiska Hip-hopgruppen Dablessed och med den stora musiksidan Ivoirmixdj.com en av de främsta sidorna för klubbmusik från Elfenbenskusten. Sara är grundare till Sabar Agents.

Ali Diouf (Elhadji Badara Gueye Diouf) kommer från en griotfamilj i Senegal och har spelat sen 7 års ålder. Han har arbetat med artister som Youssou N’Dour och Moustapha Mbaye och turnerat med Lions of Africa i Holland, Danmark, Schweiz, Spanien och Belgien. Ali bor numera i Frankrike där han startat sin förening Ndioudiouf Rythm och arbetar på en musikskola med barn och ungdomar mellan 7-19 års ålder. Han har under flera år ackompanjerat bl.a. Pape Moussa Sonko på den internationella sommarworkshopen i afrikansk dans- och musik i Bryssel.

www.facebook.com/SabarAgents

VÄLKOMNA!
Karin Ericson   www.facebook.com/SabarAgents
2012-12-05 17:44:08
Tillbaka              Stäng              Skriv ut              Tipsa en VänDjembe-Nytt är en gratistjänst på www.djembe.se. Du kan läsa Webbtidningen,
Prenumerera på Nyhetsbreven och även göra egna Utskick till Prenumeranterna.

Du får gärna göra korta Bildreportage i Djembe-Nytt om Trummor eller Dans på din
egen ort eller från någon resa du gjort. Kontakta Webbredaktören för information.

Om du vill ha Bilder från ett Bildreportage kan du också kontakta Webbredaktören.