Djembe-Nytt
Nyhetsbrev för Afrikanska Trummor och Dans i Sverige
Trumkurser   Danskurser   Föreställningar   Trumjam   Trummor   Övrigt
Norra Sverige   Stockholm   Mellansverige   Göteborg   Södra Sverige   Malmö
Bild 1
DANSA MED DAVID DIOUBATÉ I ÅRSTA
 
Nu är det snart dags för danskurs mitt i Årsta med David Dioubaté. Kursen vänder sig till de som dansat tidigare men också till de som är nyfikna på den afrikanska dansen och nu vill ta steget och prova på. Kursen är på nybörjarnivå med enklare steg och något lägre tempo för att alla ska kunna hänga med. Men garanterat professionellt med mycket energi och intensitet!

David Dioubaté:
David flyttade från västafrikanska Guinea till Sverige hösten 2012. Han kommer från en griotfamilj (artistfamilj) med rötterna djupt förankrade i musiken och började med den traditionella dansen vid tolv års ålder. Genom sitt arbete som danslärare och konstnärlig ledare vid Ballet Africa Danse har David lång erfarenhet av pedagogiskt arbete och koreografi. Han är sedan många år också medlem i den berömde koreografen George Momboyes danskompani Circus Hibiscus i Guinea. Där kom David i kontakt med och utvecklade sitt intresse för den moderna dansen.
I Stockholm har han redan med stor framgång presenterat sig för eleverna vid dansskolorna Urkraft och DansDojon och under våren kommer David att leda både egna kurser och workshops samt ge kurser på de etablerade skolorna.
Han är en mångfasetterad artist som parallellt med undervisningen också sjunger och gör egen musik.
Här kan du se två klipp från Youtube som
exempel på Davids arbeten: http://www.youtube.com/watch?v=OiPNDivrqsg http://www.youtube.com/watch?v=V9FXmqeRg3Y

Länk till workshop i Stockholm 3-6 januari visar David i full kraft med sina elever på avancerad nivå.

KURSEN:
Fredagar kl 17.30-19.00 den 18 jan, 15 feb, 15 mars, 19 april och 17 maj.

Priset är 900 kr hela kursen (7, 5 tim, 5 x 1,5 t), drop-in kostar 250 kr/gång. Kursen ackompanjeras av minst två trummisar.

Vi håller till i den fina lokalen Loftet i Årsta Folkets hus vid Årsta torg med goda kommunikationer med buss och tvärbanan från såväl Gullmarsplan, Årstaberg och Liljeholmen.

Anmälan är bindande och sker via mejl till clara@clarahedborg.se senast 10/1. Kursavgiften på 900 kr betalas till SEB 5201-0265009 i samband med anmälan eller enligt överenskommelse. Drop-in betalas på plats. För mer information mejla eller ring Clara på 070-775 86 00.

VÄLKOMNA!!
önskar David och Clara
Clara Hedborg  
2013-01-07 05:42:39
Tillbaka              Stäng              Skriv ut              Tipsa en VänDjembe-Nytt är en gratistjänst på www.djembe.se. Du kan läsa Webbtidningen,
Prenumerera på Nyhetsbreven och även göra egna Utskick till Prenumeranterna.

Du får gärna göra korta Bildreportage i Djembe-Nytt om Trummor eller Dans på din
egen ort eller från någon resa du gjort. Kontakta Webbredaktören för information.

Om du vill ha Bilder från ett Bildreportage kan du också kontakta Webbredaktören.