Djembe-Nytt
Nyhetsbrev för Afrikanska Trummor och Dans i Sverige
Trumkurser   Danskurser   Föreställningar   Trumjam   Trummor   Övrigt
Norra Sverige   Stockholm   Mellansverige   Göteborg   Södra Sverige   Malmö
Sommarkurs i afrikanskt trumspel, yoga & meditation
 
Sommarkurs i afrikanskt trumspel, yoga & meditation

25-30 juni i södra Småland

Använd en vecka i sommar till att både förkovra dig i rytmernas värld och att hitta inre stillhet. Spelteknik, repertoarkännedom, rytmförståelse, koordination, samspel och solospel i orkester med tillhörande rytminstrument, samt sång och dans med en av Sveriges mest erfarna trumpedagoger. Ca en tredjedel av tiden har vi yoga och meditation.
Den yttre utlevelsen balanseras perfekt av inre inlevelse.

Trumlärare är Kristina Aspeqvist som har studerat och spelat afrikanskt trumspel sedan barnsben, och undervisat drygt 25 år. Hon har bott och studerat många år i Västafrika och är den första i Sverige som haft etniskt slagverk som huvudinstrument på musikerutbildningen på Kungliga Musikhögskolan. Kristina, som även gått kompositionsutbildningen på samma skola, driver egna musikgrupper samt Trumaffären i Bagarmossen. Hon är nyligen hemkommen från en resa där hon spelade på ceremonier i Ghana.

Yogalärare är Mira från Skandinavisk Yoga och Meditationsskola. Hon leder sedan många år skolan i Stockholm.

Tider: Samling tisdag 25 juni kl 17. Det går bra att anlända från 16.00. Ca kl 15.00 på söndagen 30 juni är kursen klar.

Lektioner: Sex intensiva dagar med lektioner från morgon till kväll. Det går bra att vara både nybörjare och avancerad, det erbjuds lektioner på flera nivåer. På morgnarna före frukost och även insprängt under dagarna är det yoga och meditation.

Kostnad: 4900 kr inkl moms och inkl anmälningsavgiften. Om du betalar anmälningsavgiften före 1 juni får du 300 kr i rabatt. Studerande, arbetslös, pensionär har 300 kr i rabatt. Bor du i eget tält får du också 300 kr rabatt. Men bara en rabatt per person! I priset ingår alla lektioner, logi i flerbäddsrum samt hämtning/lämning på tågstationen i Emmaboda om du kommer samt åker med anvisat tåg. (Annars kan vi också ordna hämtning/lämning för en ringa kostnad) Maten lagar vi tillsammans (under översikt av köksansvarig) för självkostnadspris 600 kr som betalas kontant på plats. Priset är alltså 4900 (med rabatten 4600) + 600 mat.

Anmälan: Betala in anmälningsavgiften 1000 kr på Bendoulas bg 5348-6205 senast 10 juni.
Om du betalar före 1 juni får du 300 kr i rabatt! Kom ihåg att skriva vem pengarna är ifrån! OCH skicka ett mail till: info@rythmworks.se med namn, adress, telefonnummer och om du har några särskilda behov eller är allergisk.
Hela betalningen ska vara inne senast 20 juli. (Resterande summa kommer på en faktura per mail eller post.) Om kursen inte blir av pga för få anmälda återfås förstås alla pengar. Om deltagare avbokar återfås ej anmälningsavgiften. Efter 10 juni återfås resterande kursavgift endast mot uppvisande av läkarintyg.

Platsen: En fint renoverad gammal 1800-talsgård i byn Kvisingsbo. Söder om Växjö, norr om Karlskrona. Närmsta järnvägsstation är Emmaboda, närmsta buss Rävemåla. Byn ligger vackert på kullar vid en sjö och är omgiven av beteshagar, ängar och skog. Vi sover i flerbäddsrum och om inte varmvattnet räcker badar vi i sjön. Det finns eldstäder i nästan alla rum och mycket ved. Tyvärr är gården inte handikappanpassad.

Mycket välkomna!

efter 22 april går det bra att kontakta Kristina på kristina@rythmworks.se
(dessförinnan är hon bortrest på en yogaretreat)

För mer information kontakta: info@rythmworks.se
Kristina Aspeqvist   www.rythmworks.se
2013-01-21 23:20:51
Tillbaka              Stäng              Skriv ut              Tipsa en VänDjembe-Nytt är en gratistjänst på www.djembe.se. Du kan läsa Webbtidningen,
Prenumerera på Nyhetsbreven och även göra egna Utskick till Prenumeranterna.

Du får gärna göra korta Bildreportage i Djembe-Nytt om Trummor eller Dans på din
egen ort eller från någon resa du gjort. Kontakta Webbredaktören för information.

Om du vill ha Bilder från ett Bildreportage kan du också kontakta Webbredaktören.