Djembe-Nytt
Nyhetsbrev för Afrikanska Trummor och Dans i Sverige
Trumkurser   Danskurser   Föreställningar   Trumjam   Trummor   Övrigt
Norra Sverige   Stockholm   Mellansverige   Göteborg   Södra Sverige   Malmö
Norrbyskär Summer Camp 2013
 
Norrbyskär Summer Camp 2013

I en mix av breakdance och ” Roots from Africa” möter vi sommaren på underbara ön Norrbyskär 18-21 juli 2013.

Om du gillar att dansa breakdance, utmana kroppen att lära dig lite ”moves” från den afrikanska kulturen, pyssla och umgås har du kommit rätt.
Under fyra dagar bjuds vi på upplevelse av sommarön Norrbyskär under ledning av Madde, vår underbara breakdanceledare tillsammans med Ablos ”master på djembe” och Lena ”afro-tjejen” som gärna står i köket och rör i grytorna mellan danspassen. Presentation av pedagoger se hemsidan.

Ta med familjen!
Alla – får plats på vårt fantastiska sommarställe. Tre hus med 65 sovande platser gör det möjligt för oss att låta familjer samlas. Barnen finner ro i samspel med föräldrar där underbara Lova som medverkat sedan tidig ålder sprider glädje inom ramar för pyssel och fantasi.


Program juli 18-21 juli 2013

Breakdance fusion AfroStyle
Vi håller två lektioner (minst) dans per dag i en skön mix av hiphop möter Afrika. Vi lär oss heta Breakdance-moves i samspel med koreografi från afrikanska dansrötter under ackompanjemang av Ablos. Ledaren för breakdance är Madde som tillsammans med Lena skapar koreografi för uppträdande lördag den 20 juli med Breakdancegruppen I´m a B-girl

Övriga aktiviteter

Förutom dans i massor bjuder ön Norrbyskär på härliga sommaraktiviteter. I en skön avslappnande miljö låter vi barn och ungdomar upptäcka, bada, slappa, spela fotboll, se film, pyssla, allt under ledning av AllatantouDance Umeå som i samverkan med Kyrkan på Norrbyskär erbjuder en omfamnande sommarweekend.

Pris – 1400 kr
I priset ingår helpension, logi, kursargift samt färjetransport tur och retur Norrbyn-Norrbyskär.

Pris – Ta med familjen!
Bädd och mat: Barn 250 kr/dag, Tonåring, vuxen 350 kr/dag

Organisation Allatantoudance Umeå

Välkommen till oss, föreningen som brinner för dans och musik! Vårt intresse för västafrikansk dans började år 1997 då vi under ledning av Abdoulaye Camara, Allatantoudance Production, fick uppleva den genuina västafrikanska dansen. Där väcktes engagemang för afrikansk dans- och musikkultur som gör att vi idag är eldsjälar bakom bildandet av föreningen Allatantoudance Umeå.

Lena Lindgren har under ledning av ” hjärtat för afrikansk kultur” skapat flertal tillfällen för dans på Norrbyskär. Under åren som gått har underbara människor, som med sina minnen, bidragit till att skapa ryktet ”Norrbyskär, sommarens höjdpunkt”.
Också ett stort tack skall ges till alla barnen som med sin enkelhet i livet gett Norrbyskär med dans och samvaro dess stomme. Detta år utökar vi aktiviterer på sommarön Norrbyskär och välkomnar breakdance.

Anmälan:
info@allatantoudanceumea.se

Organisatör:
AllatantouDance Umeå
www.allatantoudanceumea.se

Personal lägret:
lena@allatantoudanceumea.se
Mobil: 070-513 37 79

Ännu en gång, varmt välkommen!


För mer information kontakta: lena@allatantoudanceumea.se
AllatantouDance Umeå   www.allatantoudanceumea.se
2013-05-07 00:37:02
Tillbaka              Stäng              Skriv ut              Tipsa en VänDjembe-Nytt är en gratistjänst på www.djembe.se. Du kan läsa Webbtidningen,
Prenumerera på Nyhetsbreven och även göra egna Utskick till Prenumeranterna.

Du får gärna göra korta Bildreportage i Djembe-Nytt om Trummor eller Dans på din
egen ort eller från någon resa du gjort. Kontakta Webbredaktören för information.

Om du vill ha Bilder från ett Bildreportage kan du också kontakta Webbredaktören.