Djembe-Nytt
Nyhetsbrev för Afrikanska Trummor och Dans i Sverige
Trumkurser   Danskurser   Föreställningar   Trumjam   Trummor   Övrigt
Norra Sverige   Stockholm   Mellansverige   Göteborg   Södra Sverige   Malmö
Bild 1
Sabar Camp med Sabar Agents 14-16 juni!
 
Nu är det dags igen! Välkomna till att inleda sommaren med en sabarfest på Fryshuset den 14-16 juni!

Vi erbjuder 3 fullspäckade dagar med ett helhetskoncept för alla sabarintresserade då ni får möjlighet att trumma, öva på olika rytmer, grundsteg, danskoreografier, soloträning och de senaste modedanserna från Dakar!

På nybörjarklasserna fokuserar vi på att lära oss grundstegen och hur de ligger i rytmen plus en kort koreografi. För de som kan basen och ”femsteget” har vi fortsättningsklasserna då vi kommer att dansa några av de roligaste koreografierna och ”bakhsen”.

Vi har även en klass till moderna sabarrytmer/musical då det blir trixig sabar koreografi med inslag av andra dansstilar. Sabar Campet avslutas med en soloträningsklass där vi kommer lära oss att dansa solo, träna sina ”skills” inför fester och tannebeers plus tacc ci ripp mm!!!!

Vi erbjuder även en trumkurs med några av Europas bästa sabartrummisar Yirime Gueye & Dupain Cissokho från Senegal/Finland då ni kan lära er de olika sabarrytmerna, breaks och bakhs! Anmäl om ni behöver hyra trumma, kostnad 50 kr.

SJÄLVKLART dansar vi till LIVE TRUMMOR med våra underbara musiker på alla klasser!

Tid: Fr kl. 18.00-19.30 nyb med Karin
kl. 19.30-21.00 forts med Sara

Lö kl. 12.00-13.30 nyb med Emma
kl. 13.30-15.00 forts med Karin
kl. 15.00-16.30 trumkurs med Yirime och Dupain

Sö kl. 12.00-13.30 musical med Sara
kl. 13.30-15.30 soloträning med Emma, Karin
och Sara

Plats: Fryshuset, Mårtensdalsgatan 2-8, T-bana Gullmarsplan eller Tvärbanan Mårtensdal

Pris: 6 klasser 1200 kr, 4 klasser 850 kr, 2 klasser 450 kr eller 250 kr per klass. Oanmäld drop-in 300 kr.

Anmälan och info:
Mejla anmälan till karinsoda@comhem.se, skriv namn, telefon, vilken kurs samt betala in en anmälningsavgift på halva beloppet till 5385 0054500 SEB senast torsdagen den 30 maj. OBS! Anmälan är bindande.

Om sabar:
Sabar är främst wolof-folkets traditionella trum- och dansstil från Senegal och Gambia. Den är en rytmisk och stilmässig utmaning och här finns allt från vackra kraftfulla rörelser till humor och kaxig attityd!

Om oss:
Emma Taube har dansat västafrikansk dans i 7 år för bl.a. Helen Scott på Zindingasou, Olivia Brunell och Karin Ericson på Dansdojon samt Fanta Yayo på Urkraft. Hon har dansat för olika lärare i både Marseille och i Paris där hon bl.a undervisades av Yama Wade. År 2007 åkte Emma till Senegal för första gången och har sedan dess återvänt dit varje år. Sedan 2009 har hon bott i Dakar halvårsvis och där dansat för många olika lärare, bl.a Aboubacar Sagna Niang och Pape Moussa. Emma är en av dansarna i SabarabaS.

Karin Ericson är danslärare, dansare och koreograf med bas i den västafrikanska danstraditionen från främst Senegal, Guinea och Mali. Hon har dansat västafrikansk dans i 19 år och undervisat i 12 år. Hon är utbildad i flertalet västafrikanska länder sedan -95 samt på Balettakademin, Dansdojon och Danshögskolan. Hon har dansat sabar för bl.a. Khady Ndey Gueye, Pathé Diop, Ibrahima Niang och Nago Koite. Karin undervisar på Danscenter Stockholm och är grundare till dansgrupperna Afroflu och SabarabaS.

Sara Galan har dansat sedan hon var sex år. Hon gick på Balettakademins yrkesförberedande program i Stockholm och på det internationella studieprogrammet vid Broadway Dance Center i New York där hon blev tilldelad OUTSTANDING STUDENT AWARD februari 2009. Saras bas ligger i den västafrikanska dansen och hon har tränat under ledning av lärare och legender som Mouminatou Camara, Moustapha Bangoura, Djoneeba, Babacar Mbaye och Youssouf Koumbassa. 2005 föddes hennes egen stil African vs Dancehall som satte henne på danskartan och som inspirerat till hennes undervisning i Sverige, Europa och USA. Hon har har samarbetat med den senegalesiska Hip-hopgruppen Dablessed och med den stora musiksidan Ivoirmixdj.com en av de främsta sidorna för klubbmusik från Elfenbenskusten

VÄLKOMNA!
Karin Ericson   www.facebook.com/SabarAgents
2013-05-20 12:58:27
Tillbaka              Stäng              Skriv ut              Tipsa en VänDjembe-Nytt är en gratistjänst på www.djembe.se. Du kan läsa Webbtidningen,
Prenumerera på Nyhetsbreven och även göra egna Utskick till Prenumeranterna.

Du får gärna göra korta Bildreportage i Djembe-Nytt om Trummor eller Dans på din
egen ort eller från någon resa du gjort. Kontakta Webbredaktören för information.

Om du vill ha Bilder från ett Bildreportage kan du också kontakta Webbredaktören.