Djembe-Nytt
Nyhetsbrev för Afrikanska Trummor och Dans i Sverige
Trumkurser   Danskurser   Föreställningar   Trumjam   Trummor   Övrigt
Norra Sverige   Stockholm   Mellansverige   Göteborg   Södra Sverige   Malmö
BOTSWANA - TRADITIONELL DANS, GROUNDING, SAFARI
 
Hur ser den traditionella dansen ut i södra Afrika? Hur skiljer den sig från den västafrikanska? Är du intresserad av detta och dessutom nyfiken på en annan kultur, omvälvande naturupplevelser, ett fantastiskt djurliv – då är detta resan för dig! Denna kurs är förlagd till Botswana i södra Afrika. Här kommer du att möta en helt annan tradition än den du kanske lärt känna i Västafrika och Östafrika. Nya rytmer, nya danser, nya sånger. Kursen utgår från Grounding som bygger på rörelser som är gemensamma för all dans i Afrika och omfattar dessutom traditionell dans och sång från Botswana. Man upplever att grunden i dansen är densamma men uttrycken skiljer sig åt.

Botswana består av stora landområden där vilda djur och många olika fågelarter lever och därför erbjuder vi möjligheter till några dagars safari i viltreservatet Moremi som ligger i det vidsträckta Okavangodeltat i norr. Landet gränsar i norr till Zambia och Zimbabwe och man kan därför kombinera kursen med några dagars utflykt till Victoriafallen, ett av världens mäktigaste vattenfall.

Vi flyger med South African Airways via Johannesburg med anslutningsflyg till Gaborone där vi har transfer till hotellet. Vi bor på Cumberland Hotel i Lobatse ca 70 km från Gaborone. Hotellet har en stor lummig trädgård med pool, restaurang och flera barer. Alla rum har a/c och eget badrum, telefon, TV och vattenkokare för té eller kaffe.

Kursen äger rum på förmiddagarna vilket ger tid att utforska omgivningarna under ledig tid. För att ge tid till utflykter är kurstiden totalt 20 timmar under 7 dagar. Vi kommer att växla mellan inspelad Groundingmusik och att ha Grounding tillsammans med lokala musiker. Dessutom provar vi traditionell dans från Botswana under ledning av professionella dansare och musiker. Det blir också flera uppträdanden på hotellet då vi även kan ta del av landets rika körtradition.

Kursupplägg:
Andningsövningar, rytmik och Grounding (Annette)
Sång och dans (professionella lokala musiker)
Kostnad:
23.700 kr. I priset ingår reguljärflyg med South African Airways till Gaborone via Johannesburg, transfer t/r Lobatse, Cumberland Hotel, halvpension, del i dubbelrum (enkelrum mot tillägg), kurs 20 timmar.
Kostnad för utflykter tillkommer. Safari 3 dagar 5500 kr, Victoriafallen 2 dagar 4800 kr. Logi med halvpension och guidning ingår i priset.
Researrangör:
West African Travel. Arrangören har fullständiga rättigheter och lagstadgad resegaranti hos Kammarkollegiet.
Anmälan:
Anmälningsavgiften 3000 kr betalas till West African Travel, bankgiro 662-8648 senast den
15 augusti 2013. Ange namn och datum för avresa. Bekräfta din anmälan till annette.liljefors@comhem.se Anmälan är giltig först då anmälningsavgiften är betald. Flygpriset gäller med reservation för ändringar. För fullständiga resevillkor, se www.westafricantravel.nu
Välkomna till Mma Ramotswes och Mma Makutsis (Damernas detektivbyrå) spännande och vänliga land Botswana! Antalet platser är begränsat så vänta inte med din anmälan!
Annette Liljefors   www.grounding.dinstudio.se
2013-06-13 13:06:10
Tillbaka              Stäng              Skriv ut              Tipsa en VänDjembe-Nytt är en gratistjänst på www.djembe.se. Du kan läsa Webbtidningen,
Prenumerera på Nyhetsbreven och även göra egna Utskick till Prenumeranterna.

Du får gärna göra korta Bildreportage i Djembe-Nytt om Trummor eller Dans på din
egen ort eller från någon resa du gjort. Kontakta Webbredaktören för information.

Om du vill ha Bilder från ett Bildreportage kan du också kontakta Webbredaktören.