Djembe-Nytt
Nyhetsbrev för Afrikanska Trummor och Dans i Sverige
Trumkurser   Danskurser   Föreställningar   Trumjam   Trummor   Övrigt
Norra Sverige   Stockholm   Mellansverige   Göteborg   Södra Sverige   Malmö
Bild 1
SOMMARKURS I HÄLSINGLAND 17 - 20 JULI
 
Återigen erbjuder vi sommarkurs i Bergsjö! Under fyra förmiddagar dansar vi på den fina dansbanan i Bergsjöparken med utsikt över bygden.

För fjärde året dansar vi i Bergsjö tillsammans med Lansana Bangoura och hans artistvänner. Bangoura är professionell dansare från Guinea, numera bosatt i Hudiksvall. Han är en kraftfull, erfaren och mycket omtyckt artist som lär ut dansstegen på ett lustfyllt sätt. Till sin hjälp har han Atab Bayo, ursprungligen från Senegal, känd som en uttrycksfull dansare och mycket duktig pedagog. Naturligtvis är trummisarna också professionella.

Du kan vara nybörjare eller redan dansat ett tag, nivån anpassas efter gruppen så att alla hänger med i stegen.

För den som är intresserad av att själv lära sig spela rytmerna på djembe så blir det trumkurs på eftermiddagarna. Har du ingen egen trumma så finns det att hyra om du säger till om det i förväg.

Behöver du övernatta i Bergsjö? Då kan vi varmt rekommendera Sagalidens Camping några km från dansbanan. Har du inte egen bil så ordnar vi transporten mellan campingen och dansbanan. Bra bussförbindelser finns från Hudiksvall. Campingen har egen sandstrand, det finns fina strövområden och en skön atmosfär att njuta av. Artisterna kommer att bo på Sagaliden och där blir det lägereld och jam på kvällarna. Bilder från Sagaliden samt kontaktuppgifter på: http://hem.passagen.se/sagalidenscamping/. Det finns stugor med två eller fyra bäddar, men på afrikanskt vis kan man ju dela en stuga med andra. Vill du hyra stuga så kontakta själv Sagaliden. Priserna är överkomliga.

Pris för danskurs 1500 kr.
Pris för trumkurs 500 kr.

Anmälan SENAST DEN 29 juni, gärna tidigare, till Christina Bangoura Hassel 070-265 56 49, hasselchristina@hotmail.com. Anmälningsavgiften för danskurs, 400 kr, sätts in på bankgiro 5367 – 1772, resterande belopp betalar du då kursen börjar. Anmälan är bindande.

VÄLKOMMEN!
Christina Bangoura Hassel  
2013-06-16 15:32:43
Tillbaka              Stäng              Skriv ut              Tipsa en VänDjembe-Nytt är en gratistjänst på www.djembe.se. Du kan läsa Webbtidningen,
Prenumerera på Nyhetsbreven och även göra egna Utskick till Prenumeranterna.

Du får gärna göra korta Bildreportage i Djembe-Nytt om Trummor eller Dans på din
egen ort eller från någon resa du gjort. Kontakta Webbredaktören för information.

Om du vill ha Bilder från ett Bildreportage kan du också kontakta Webbredaktören.