Djembe-Nytt
Nyhetsbrev för Afrikanska Trummor och Dans i Sverige
Trumkurser   Danskurser   Föreställningar   Trumjam   Trummor   Övrigt
Norra Sverige   Stockholm   Mellansverige   Göteborg   Södra Sverige   Malmö
Afrikansk dans & Yoga Norrbyskär SummerCamp 2013
 
Afrikansk dans & Yoga 24-27 juli
Norrbyskär SummerCamp 2013

I en mix av klassisk yoga och tempofylld afrikansk dans möter vi sommaren på underbara ön Norrbyskär 24-27 juli 2013.

Om du vill låta din kropp vakna till rogivande klassisk yoga, sätta kroppen i rörelse till energirik och fartfylld afrikansk dans och omfamna eftermiddag med en avslappnande YogaNidra, har du kommit rätt.
Under fyra dagar bjuds vi på upplevelse av sommarön Norrbyskär i samspel med professionella ledare med lång erfarenhet.

Ta med familjen!
Alla – får plats på vårt fantastiska sommarställe. Tre hus med 65 sovande platser gör det möjligt för oss att låta familjer samlas. Barnen finner ro i samspel med föräldrar där underbara Lova som medverkat sedan tidig ålder sprider glädje inom ramar för pyssel och fantasi.

Program juli 24-27

Yoga 3 timmar/dag
Med trygghet, vänlighet och omsorgsfull vägledning möter vi Anna i yogans värld. Denna sommarkurs vänder sig till dig, som inom ramen för klassisk yoga, möter din kropp här och nu. Vi följer kroppens rytm med andning och rörelser som ger Dig möjlighet att utmanas i omfamning. Varje dag avslutas med YogaNidra där avslappning och stillhet sätts i fokus.
Ledaren är vår omtyckta yogainstruktör som med flertal resor till Indien tillsammans med doktorandtjänst i ämnet uppskattas för hennes medverkan under lägret. I närvaro, energi och ro möter vi rötter från den forna kulturen.

Afrikansk dans 3 timmar/dag
Denna starka, energirika dans ger dig en fartfylld upplevelse av svängiga koreografier från landet Guinea. Njut, svettas och få pulsen att ”hetta”. Här bjuds du på ett möte med häftiga afrikanska rytmer. Samtliga artister från hemlandet Guinea ger dig professionell vägledning där glädje, engagemang, respekt & kunskap inspirerat människor världen över. Med rytm, känsla & insikt i samspel med västafrikansk mindfulness är det med stor glädje och tacksamhet vi får möjlighet att organisera denna inspirerande kurs. Sommarens presentation av pedagoger visas på hemsidan.

Djembe med pedagog 1 tim/dag
(30 min djembe innan dansklass 2 ggr/dag)
Ta med egen trumma och ackompanjera till dansarna. Kreativ energi, kunnig pedagog, glädje och värme ger gruppen förutsättningar att mötas i samspel med individuella egenskaper. Du väljer själv hur mycket du vill spela.

Pris – 2 800 kr (kost, logi plus kurs)
I priset ingår logi, helpension samt 7 lektioner afrikansk dans á 1,5 h, 7 lektioner klassisk yoga á 1,5 h & 7 lektioner djembe á 30 min (uppspel av rytm inför dansen vi skall dansa, du väljer själv hur länge du vill spela).

Pris - Ta med familjen!
Bädd & mat (utan kurs): Barn 250kr/dag, Tonåring/vuxen 350 kr/dag

Allatantoudance Umeå
Välkommen till oss, föreningen som brinner för dans och musik! Vårt intresse för västafrikansk dans började år 1997 då vi under ledning av Abdoulaye Camara, Allatantoudance Production, fick uppleva den genuina västafrikanska dansen. Där väcktes engagemang för afrikansk dans- och musikkultur som gör att vi idag är eldsjälar bakom bildandet av föreningen Allatantoudance Umeå.
Lena Lindgren har under ledning av ” hjärtat för afrikansk kultur” skapat flertal tillfällen för dans på Norrbyskär. Under åren som gått har underbara människor, som med sina minnen, bidragit till att skapa ryktet ”Norrbyskär, sommarens höjdpunkt”.
Också ett stort tack skall ges till alla barnen som med sin enkelhet i livet gett Norrbyskär med dans och samvaro dess stomme. Detta år utökar vi aktiviterer på sommarön Norrbyskär och välkomnar yogan.

Anmälan: info@allatantoudanceumea.se
Organisatör: AllatantouDance Umeå
Personal lägret: lena@allatantoudanceumea.se
Mobil: 070-513 37 79

För mer info: www.allatantoudanceumea.se

Ännu en gång, varmt välkommen!
AllatantouDance Umeå   www.allatantoudanceumea.se
2013-06-24 23:38:25
Tillbaka              Stäng              Skriv ut              Tipsa en VänDjembe-Nytt är en gratistjänst på www.djembe.se. Du kan läsa Webbtidningen,
Prenumerera på Nyhetsbreven och även göra egna Utskick till Prenumeranterna.

Du får gärna göra korta Bildreportage i Djembe-Nytt om Trummor eller Dans på din
egen ort eller från någon resa du gjort. Kontakta Webbredaktören för information.

Om du vill ha Bilder från ett Bildreportage kan du också kontakta Webbredaktören.