Djembe-Nytt
Nyhetsbrev för Afrikanska Trummor och Dans i Sverige
Trumkurser   Danskurser   Föreställningar   Trumjam   Trummor   Övrigt
Norra Sverige   Stockholm   Mellansverige   Göteborg   Södra Sverige   Malmö
Bild 1
GAMBIA/SENEGAL DANSRESA 2014!!
 
DANSA I TRE VECKOR! 14 JAN-4 FEB,
DJEMBEDANCING OCH SABAR!

I tre veckor upplever vi två länders traditionella kulturarv, Gambia och Senegal! Resan börjar med Gambia/Bakau. Här dansar vi vid havet i skuggan av palmer, besöker parken vars krokodiler man kan klappa, samt en tur med flodbåt på ”River of Gambia” med det rika fågellivet! Resan tar oss vidare till Senegal och den pulserande staden Dakar, där vi bl a lär oss den kaxiga/flirtiga dansstilen Sabar!

DANSKURS I TRE VECKOR, 2500 KR
Vi dansar fyra dagar per vecka, resterande dagar ägnar vi oss åt rekreation/egen tid samt resa/utflykter. I Gambia dansar vi traditionell västafrikansk dans till Djembes och Doundoun trummor. Danspassen sker vid stranden, i skuggan av palmer! I Senegal/Dakar lär vi oss Senegals och Gambias egen traditionella dansstil- Sabar, vilket baseras på helt andra rytmer och trummor! Vi dansar både förmiddag och eftermiddag i Gambia samt Senegal!

BOENDE I TRE VECKOR 4000 KR
Vi anländer till Banjul-Gambia och tar oss vidare till Bakau, staden vid havet som andas traditionell kultur kombinerat med långa milsvida soldränkta stränder. Här bor vi i ”gästhus” där frukost samt lunch ingår i priset. Efter en vecka i Bakau reser vi med buss till Senegal och bor på hotell under vistelsen där. Frukost, lunch ingår i priset. Sista veckan avslutas återigen på vårat ”gästhus” i Bakau/Gambia. (All dryck under resan sker på egen bekostnad).

UTFLYKTER/transporter 2000 KR
Transport t/r flygplatsen i Banjul. I Gambia åker vi ut på flodbåt och ser rikt fågelliv på ”River of Gambia”. Vi besöker Kachikally crocodile pool, där man möter fredliga, heliga krokodiler man kan vidröra! Vi åker till den stora marknaden i Banjul, samt deltar och upplever många lokala musik/dans föreställningar om kvällarna i Bakau/Senegambia. Resan till Senegal med buss t/r. Här möter vi Dakars pulserande nattliv och intensiva Sabarjams, samt marknader.

Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av afrikansk dans. Detta är en kulturell upplevelse av en ny kontinent som endast kräver ett öppet sinne med lite nyfikenhet! Dansen anpassas efter gruppen och våra lärare/musiker är professionella artister. Det går bra att åka med hela familjen om man vill det:) Trumkurs går även att ordna på plats för intresserade!
Essa Ndoye tillsammans med Maria Svärd Ndoye är några av samordnarna där båda är väl etablerade i Sverige vad gäller afrikansk dans/trumma. Essa är uppvuxen i Gambia där han är en erkänd stor musiker samt har ett enormt kontaktnät nere på plats i Gambia/Senegal.
Praktisk info: Flygresan t/r till Banjul/Gambia bokas och betalas på egen hand. Vi kan förmedla kontakt till bra resebolag.Turistvisum för Senegal görs på egen hand. Likaså vaccinationer och ev försäkringar. Vi kommer att träffas och ha ett informationsmöte i december!
Varmt välkommen!

Kontakt/anmälan: Maria Svärd Ndoye
0706-66 26 44
theflowersofeden@yahoo.co.uk
www.facebook.com/theflowersofeden
Foto: Mie Romé


Maria Svärd Ndoye   www.facebook.com/theflowersofeden
2013-08-27 08:36:31
Tillbaka              Stäng              Skriv ut              Tipsa en VänDjembe-Nytt är en gratistjänst på www.djembe.se. Du kan läsa Webbtidningen,
Prenumerera på Nyhetsbreven och även göra egna Utskick till Prenumeranterna.

Du får gärna göra korta Bildreportage i Djembe-Nytt om Trummor eller Dans på din
egen ort eller från någon resa du gjort. Kontakta Webbredaktören för information.

Om du vill ha Bilder från ett Bildreportage kan du också kontakta Webbredaktören.