Djembe-Nytt
Nyhetsbrev för Afrikanska Trummor och Dans i Sverige
Trumkurser   Danskurser   Föreställningar   Trumjam   Trummor   Övrigt
Norra Sverige   Stockholm   Mellansverige   Göteborg   Södra Sverige   Malmö
Inspirerande kulturresa till Senegal
 
Vid årsskiftet 2013/2014 genomför vi en inspirerande och berikande resa där du får ta del av Senegals rika tradition inom dans, musik och hantverk. Vi reser till den vackra, bördiga regionen Casamance i södra Senegal och bor både i den lilla byn Abene, vid havet och i Ziguinchor.

I Ziguinchor, regionens ”huvudstad”, får du ta del av storstadens gatufester, marknader och nattklubbar. Under vistelsens första dagar besöker vi Abene Festival som är ett uppskattat och årligen återkommande evenemang. På nyårsafton ordnas en stor fest på vårt hotell. Efter festivalen lägger sig lugnet över Abene och du får möjlighet att njuta av närheten till naturen och det lugna tempot.

Under resan får du ta del av dans- och trumkurser i djembe, sabar och serouda tillsammans med två olika danslärare och minst tre musiker. Alla är erkända och professionella artister inom respektive konstform.
Du kan besöka SOS barnby, batikkonstnärer eller trumtillverkare. Upplägget är flexibelt och vi kan i stor utsträckning anpassa oss efter dina önskemål. Under din vistelse får du möta människorna, se hur de bor och lever och smaka på den senegalesiska kokkonsten.


Mie Sadio
Utbildad inom turism och har många års erfarenhet av service, turism och hotell. Van arrangör av evenemang, festivaler och kurser och en erfaren ledare. Mie har dansat västafrikanska stilar sedan 2007, med flera olika danslärare – både i Senegal och Sverige. Efter sex resor till Senegal vet hon vad som krävs för att din upplevelse ska bli trevlig, inspirerande och trygg.

Karamba Sadio
Uppvuxen i Ziguinchor och har spelat trummor professionellt under de senaste 20 åren. Djembesolist i Foret Sacrée de Ziguinchor, stadens mest kända dans- och musikgrupp. (Musikerna på vår resa är handplockade ur den gruppen).
Sedan flytten till Stockholm spelar han med flera av Sveriges bästa dansare: Abdoulye Seck, Karin Ericson, Sara Galan, David Diabate, Sandra Pellbrink Seck, Fanny Alexe m fl. Han har ett fantastiskt musikgehör, stort tålamod och är en mycket skicklig orkesterledare och trumlärare. Han delar gärna med sig av sin djupa kunskap om de västafrikanska trummorna, rytmerna och danserna. Välkänd som han är i hela Casamance har han alltid gott om vänner och släktingar omkring sig som hjälper till när det behövs och bjuder på det lilla extra så att du får en unik och trygg vistelse.

För mer information och prisuppgifter kontakta:
Mie Sadio
0739-82 28 38
mie.sadio@gmail.com

Sista dag för anmälan: 31 oktober

Varmt välkommen att inspireras och berikas i Senegal tillsammans med oss!

Varma hälsningar Mie och Karamba Sadio
Mie och Karamba Sadio  
2013-10-13 22:43:58
Tillbaka              Stäng              Skriv ut              Tipsa en VänDjembe-Nytt är en gratistjänst på www.djembe.se. Du kan läsa Webbtidningen,
Prenumerera på Nyhetsbreven och även göra egna Utskick till Prenumeranterna.

Du får gärna göra korta Bildreportage i Djembe-Nytt om Trummor eller Dans på din
egen ort eller från någon resa du gjort. Kontakta Webbredaktören för information.

Om du vill ha Bilder från ett Bildreportage kan du också kontakta Webbredaktören.