Djembe-Nytt
Nyhetsbrev för Afrikanska Trummor och Dans i Sverige
Trumkurser   Danskurser   Föreställningar   Trumjam   Trummor   Övrigt
Norra Sverige   Stockholm   Mellansverige   Göteborg   Södra Sverige   Malmö
Norrbyskär Summer Camp 2014
 
Norrbyskär Summer Camp 2014
Afrikansk dans, Indisk yoga & Massage, 15-20 juli(NYTT DATUM!)

Med Umeå utsedd till Europas kulturhuvudstad 2014 så bidrar vi denna sommar starkt till det internationella kulturella utbytet! Underbara sommarön Norrbyskär med gamla svenska anor bjuds på afrikansk dans tillsammans med indisk yoga och massage – utav flera internationella artister och gäster! Tiden för årets Norrbyskär Summer Camp infaller under den sommarperiod som manifesterar den samiska årstiden för kontemplation. Låt dig hitta tillbaka till din inre tysta rytm - genom kontemplation både i rörelse och stillhet.

Om du vill väcka och värma upp din kropp på ett skonsamt sätt med yoga, sätta kroppen i rörelse till energirik och fartfylld afrikansk dans och omfamna eftermiddagen med rogivande och avslappnande yoga, så har du kommit rätt. Dessutom får du denna sommar en underbar massage med Anand som är på tillfälligt besök från Dharamsala, Indien, utkanten av Himalaya. Anands massage är ett perfekt komplement till dansen och yogan och kommer att förhöja din upplevelse på Norrbyskär till sommarens höjdpunkt!

Under fem heldagar bjuds vi på upplevelse av sommarön Norrbyskär i samspel med professionella ledare och behandlare med lång erfarenhet.

Ta med familjen!
Alla – får plats på vårt fantastiska sommarställe. Tre hus med 65 sovplatser gör det möjligt för oss att låta familjer samlas. Barnen finner ro i samspel med föräldrar där underbara Lova som medverkat sedan tidig ålder sprider glädje inom ramar för pyssel och fantasi.


Programinnehåll

Klassisk yoga
Med trygghet, vänlighet och omsorgsfull vägledning möter vi Anna i yogans värld. Denna sommarkurs vänder sig till dig, som inom ramen för klassisk yoga, vill möta din kropp här och nu. Vi följer kroppens rytm med andning och rörelser som ger Dig möjlighet att utmanas i omfamning. Varje dag avslutas med YogaNidra där avslappning och stillhet sätts i fokus. Anna som är diplomerad yogalärare med koppling och resor till Indien (yogans hemland), tillsammans med doktorandtjänst i idrottspedagogik och folkhälsa, uppskattas för hennes medverkan under lägret. I närvaro, energi och ro möter vi rötter från den forna indiska kulturen.

Afrikansk dans
Denna starka, energirika dans ger dig en fartfylld upplevelse av svängiga koreografier från landet Guinea. Njut, svettas och få pulsen att ”hetta”. Här bjuds du på ett möte med häftiga afrikanska rytmer. Samtliga artister från hemlandet Guinea ger dig professionell vägledning där glädje, engagemang, respekt och kunskap inspirerat människor världen över. Med rytm, känsla och insikt i samspel med västafrikansk mindfulness är det med stor glädje och tacksamhet vi välkomnar danspedagog Marie Touré, djembemästare Sanban Seny Touré och trumartist Ansoumane Yolossy Touré – under ledning av Abdoulaye Camara, alla uppvuxna i kulturens smältgryta Conakry, Guinea. Internationella artisten Marie Touré, nu bosatt i Spanien, är skolad vid Communal ballet of Matam och har turnera runt i världen med Wofa ballet. Hon är mycket uppskattad pedagog som med erfaren skicklighet leder dig in i den afrikanska dansens djupa innehåll. Djembemästaren Sanban Seny Touré, nu bosatt i Belgien, har en lång och gedigen bakgrund som trummare, bland annat i Les Ballets Africains i Guinea och har medverkat i en mångfald av internationella uppdrag. Hans styrka och kraft ger den afrikanska dansen med dess historia en närvaro av att då möter nu. Erfarne trumspelaren Ansoumane Yolossy Touré, nu bosatt i Spanien, välkomnar vi för fjärde gången till Sverige. Med hans karismatiska och lugna utstålning ger hans häftiga ackompanjemang på den afrikanska trumman doundoun en häftig upplevelse.

Djembe
Ta med egen trumma och låt dig vägledas av erfarna musiker. Under ledning av Sanban Seny Touré ges du förstklassig undervisning i den afrikanska trumman. Kreativ energi, glädje och värme ger gruppen förutsättningar att mötas i samspel med individuella egenskaper. Du väljer själv hur mycket du vill spela. Ackompanjera gärna till dansarna!

Tantrisk Yoga Massage
Anand har en unik inkännande förmåga och hans helande händer tycks kommunicera direkt med din kropp. Ingen session är helt lik den andra – den sanna betydelsen av individanpassad behandling. Hans teknik kan beskrivas som en kombination av bland annat akupressur, djupmassage och stretch – i koordination med din andning – som öppnar upp ditt energiflöde och lämnar dig avslappnad till kropp och själ.


Kurspris – 3750 kr
I priset ingår logi och helpension för fem heldagar samt hela 29 lektioner afrikansk dans, klassisk yoga och djembe samt en massage á 90 min.
Vi bor tillsammans på en rymlig lägergård á tre stora byggnader precis vid havet. Det serveras tre vällagade mål per dag samt enkelt mellanmål. Vegetariska alternativ finns.

Ta med familjen!
Bädd & mat (utan kurs): Barn 250kr/dag, Tonåring/vuxen 350 kr/dag

Organisation
Lena Lindgren
Organisatören Lena Lindgren har under ledning av ” hjärtat för afrikansk kultur” skapat flertal tillfällen för dans på Norrbyskär. Under åren som gått har underbara människor, som med sina minnen, bidragit till att skapa ryktet ”Norrbyskär, sommarens höjdpunkt”.
Också ett stort tack skall ges till alla barnen som med sin enkelhet i livet gett Norrbyskär med dans och samvaro dess stomme. Detta år utökar vi aktiviteterna på sommarön Norrbyskär och välkomnar Anand.

Allatantou Dance Umeå
Välkommen till oss, föreningen som brinner för dans och musik! Vårt intresse för västafrikansk dans började år 1997 då vi under ledning av Abdoulaye Camara, Allatantoudance Production, fick uppleva den genuina västafrikanska dansen. Där väcktes engagemang för afrikansk dans- och musikkultur som gör att vi idag är eldsjälar bakom bildandet av föreningen Allatantou Dance Umeå. Vi är glada att få samarbeta med Norrbyskär Summer Camp.

Anmälan
Epost: lena@allatantoudanceumea.se
Mobil: 070-513 37 79

Varmt välkomna till Norrbyskär Summer Camp 2014 allatantoudanceumea.se

I samarbete med studieförbund NBV Norr
Lena Lindgren   www.allatantoudanceumea.se
2014-05-23 15:41:04
Tillbaka              Stäng              Skriv ut              Tipsa en VänDjembe-Nytt är en gratistjänst på www.djembe.se. Du kan läsa Webbtidningen,
Prenumerera på Nyhetsbreven och även göra egna Utskick till Prenumeranterna.

Du får gärna göra korta Bildreportage i Djembe-Nytt om Trummor eller Dans på din
egen ort eller från någon resa du gjort. Kontakta Webbredaktören för information.

Om du vill ha Bilder från ett Bildreportage kan du också kontakta Webbredaktören.