Djembe-Nytt
Nyhetsbrev för Afrikanska Trummor och Dans i Sverige
Trumkurser   Danskurser   Föreställningar   Trumjam   Trummor   Övrigt
Norra Sverige   Stockholm   Mellansverige   Göteborg   Södra Sverige   Malmö
NU PÅ LÖ 15 NOV: AFRIKANSK FAMILJEDAG & INSAMLING T. GUINEA
 
Hej!

Välkommen på Afrikansk familjedag i Kungsängen och insamling till Guinea!

Vi kommer under dagen ha FÖRSÄLJNING av afrikansk musik, MAT och KLÄDER. OLIKA ARTISTER kommer uppträda med musik och dans från Guinea. Vi kommer också bjuda på traditionell västafrikansk dans- och trumjam: DOUNDOUNBAH. Missa inte! För de små har vi ANSIKTSMÅLNING och DOCKTEATER. OBS! Ta med kontanter då vi inte har möjlighet att ta emot kortbetalning!

DATUM: Lörd 15 november klockan 16.00 - 20.00.

PLATS: Ekhammarscenen, Skolvägen 20, Kungsängen. Pendel till Kungsängen (tåg mot Kungsängen eller Bollsta), gå av i Kungsängen sen tag buss 559 eller 558, gå av station Ekhammarskolan. Obs! Bankomat finns i Kungsängen centrum innan du går på bussen.

Pris i dörren:
150:- vuxen/ungdom
80 kr/barn under 15

Förköp:
120:-vuxen/ungdom
50 kr/barn under 15

Vad går pengarna till?
Syftet med denna Afrikanska dag är att samla in pengar till ett kulturcentrum i Conakry Guinea för att skapa en plats för artister/konstnärer att arrangera konserter, utställningar och fester. För att på så sätt skapa utbyte av kunskap och kulturer mellan Sverige och Guinea. Ett första steg är att få igång kulturcentrumets internetcafé för att på så sätt göra kulturcentrumet självförsörjande. Se mer om insamlingens anledningar här nedan.

Vilka står bakom arrangemanget?
Dagen anordnas av den ideella föreningen Passerelle som Urkraft står i nära stödsamarbete med. Namnet Passerelle betyder ”gångbro” på franska och har fått bli en symbol för den bro som föreningen vill bygga mellan människor och kulturer. Föreningen föddes ur en gemensam dröm, en vision. En vision där den svenska och guineanska kulturen möts, delar kunskap och gagnar varandra i ett utbyte. Vårt första mål är att starta ett kulturcentrum i Conakry, en plats för artister/konstnärer att arrangera konserter, utställningar och fester.

Guinea
Guinea är kulturellt ett mycket rikt land, full av dans och musik men är extremt fattigt ekonomiskt och korruption är utbrett. Guinea har Afrikas största mineralresurser trots detta är landet i hög grad fattigt och helt beroende av internationellt bistånd. Att arbeta och leva i Guinea är ofta hårt, många blir sjuka och medellivslängden är 55år. Alla har inte tillgång till el, rinnande vatten eller tv & radio. En stor del av befolkningen saknar grundutbildning och 59 % bland den vuxna befolkningen är analfabeter. Kontakten med omvärlden är till viss del reducerad för individen eftersom internet och el är en begränsad tillgång för folket och väldigt få behärskar det engelska språket.

I dagsläget har landet blivit mer isolerat från omvärlden då en Ebola epidemi drabbat landet. Det är något som påverkar all befolkning i landet. För artister och musiker innebär det att de arbeten som man tidigare hade i form av dans- och musikresor nu helt uteblivit då få vågar besöka landet idag.

I och med Ebola krisen har nu behovet blivit ännu större för vårt arbete att starta ett kulturcentrum. Det kommer att ge arbete till de drabbade artisterna och en möjlighet för försörjning som inte är beroende av turism.

Hjälp oss att samla in pengar till detta!

Det kommer finnas möjlighet att på plats skänka kläder och saker till ändamålet.
Kulturcentrumet behöver allt elektroniskt som man kan tänka sig, bärbara datorer, mp3 spelare, mobiltelefoner, hörlurar m.m. Det enda är att det inte får vara för stora saker då vi inte kan frakta detta till Guinea.

Det går bra att förköpa biljetter redan nu. Betala in förköpsavgiften på Passerelles PG 604289-9. Märk pengarna med för- efternamn, "biljettvux" alt. "biljettbarn" beroende på vilken biljett ni avser. Om ni köper flera biljetter skriv även antal efter. till exempel "biljettvux3". Har ni frågor maila på passerelle.kulturcentrum@gmail.com, så hjälper vi er.


Vill du lämna ett bidrag sätt in pengar på PG 604289-9 och märk dina pengar med "bidrag".

Med Vänlig Hälsning
JENNY, Urkraft

08 673 33 32
www.urkraft.nu
Jenny Ajland   www.urkraft.nu
2014-11-10 10:27:00
Tillbaka              Stäng              Skriv ut              Tipsa en VänDjembe-Nytt är en gratistjänst på www.djembe.se. Du kan läsa Webbtidningen,
Prenumerera på Nyhetsbreven och även göra egna Utskick till Prenumeranterna.

Du får gärna göra korta Bildreportage i Djembe-Nytt om Trummor eller Dans på din
egen ort eller från någon resa du gjort. Kontakta Webbredaktören för information.

Om du vill ha Bilder från ett Bildreportage kan du också kontakta Webbredaktören.