Djembe-Nytt
Nyhetsbrev för Afrikanska Trummor och Dans i Sverige
Trumkurser   Danskurser   Föreställningar   Trumjam   Trummor   Övrigt
Norra Sverige   Stockholm   Mellansverige   Göteborg   Södra Sverige   Malmö
Bild 1
Dans i SommarStockholm 2015
 
Dans i SommarStockholm
Dansa 26-31 juli 2015 med Karin Ericson och Sandra Pellbrink

Vi startar på söndagen med en svettig och svängig workshop utomhus i Rålis som avslutas med picknick i det gröna, så ta med lite mumsig matsäck! Sen fortsätter vi veckan med klurigare klasser inne på House of Shapes.

"Back to Basic" workshop plus picknick om man vill :-)
När: sö 26 juli kl. 11.00-13.00 och därefter picknick
Plats: Rålambshovsparken beachwolleybollplanen, T-bana Fridhemsplan
Nivå: nyb/forts
Pris: 250 kr föranmäld, 300 kr oanmäld

"Freak out to the African Beat"
När: Må-fre 27-31 juli kl. 18.00-19.30
Plats: House of Shapes, Hornsgatan 103, T-bana Hornstull
Nivå: forts/avanc
Pris: 850 kr för 5 ggr, 200 kr drop-in

Gå på allt pris: 1000 kr

ÖVRIGT: Underlaget kommer mestadels vara sand (ev gräs). Vi tänker dansa i sanden på beachwolleybollplanen om den är ledig och om det regnar under bron! Ta med dansvänliga skor om du inte vill dansa barfota.

"Back to basic" - Dansworkshop ute i det fria till livetrummor
En dynamisk dansklass med grunderna inom traditionell västafrikansk dans. Ett spännande träningspass med mångsidig dans och blandade danstekniker samt dansinfluenser framförallt från Guinea, Senegal, Mali, Burkina Faso i kombination av eget nytänk.

"Freak out to the African Beat - Dansklasser till "afro-club-music"
En dansutmaning med stort innehåll där Karin och Sandra har skapat och jobbat fram koreografi tillsammans. Danstekniken bygger på västafrikansk dans så som djembe och sabar blandat gränslöst med andra dansstilar, dansformer och influenser… Beats & music from the loudspeakers!

Anmälan och info: karinsabar@gmail.com
Maila namn, telefon och vilken kurs ni vill gå samt betala in workshop el kursavgiften senast fre 17 juli. Info om inbetalningskonto kommer per mail.

https://www.facebook.com/events/968502906525184/?ref=3&ref_newsfeed_story_type=regular&action_history=null&source=3&source_newsfeed_story_type=regular

Om oss:

Karin Ericson
Är danslärare, dansare och koreograf med bas i den västafrikanska danstraditionen. Hon har dansat sedan barnsben och sedan 1992 specialiserat sig på danser från främst Guinea, Senegal, Mali och Burkina Faso. Hon behärskar både djembe, sabar och mer moderna afrikanska stilar och har genom åren kommit att bli en av de starkaste profilerna inom sabardans i Sverige.
Karin är utbildad på Balettakademin, Dansdojon, Danshögskolan och för de bästa lärarna i Paris, Bryssel och New York, Guinea, Burkina Faso, Gambia, Mali och Senegal. Sedan 1999 (sabar sedan 2003) har hon undervisat på olika skolor i Stockholm och även gett workshops i Finland. Karin är en mycket erfaren och omtyckt danslärare som gillar att lägga fokus på detaljer och rytmförståelse men lägger även vikt vid att hitta sin egen känsla, uttryck och glädje i dansen.
Karin är grundare till dansgrupperna Afroflu och SabarabaS . Hon har gjort en mängd framträdanden genom åren med olika dansgrupper och konstellationer. Senast var hon dansare I projektet In Your Eye & LOOP på Grand Hotell, Stockholm Junior Water Prize sept 2014, Etnografiska Muséet i mars 2014 och på Stockholms Dramatiska Högskola StDH i maj 2014 www.movementinexile.com

Sandra Pellbrink
har utformat egen danstil som hon idag kallar för "Afra vibe" och afrodans i ny tidsålder. Den kan beskrivas som en gränsöverskridande dansstil med hjärtat i Västafrika (Guinea/Senegal).
Danstekniken grundar sig framförallt inom djembe/sabar men hon har utformat dansstilen med flera dansinslag och influenser och blandar med sina tidigare kunskaper inom dans och teaterutbildningar. Jazzdans är Sandras ursprungliga skolning och hon har dansat vid dansskolor så som Balettakademien och Kulturama. Afra vibe är en dansutmaning som uppskattas just för sin mångsidighet och med en ny touch av afro.
Afra vibe på dansklass dansas framförallt till traditionella slagverk LIVE och innefattar en mängd olika rytmkaraktärer och temporytmer som i sin tur inspirerar till olika dansuttryck och rörelsekaraktär.
Sandra har undervisat och jobbat som ledare inom dans/koreografi sedan 18-års åldern både för klass och scen och är en mångsidig danskonstnär.
Som danslärare uppskattas hon mycket även för sin förmåga att förmedla och inspirera till uttryck och känsla.
Nu är det 11 år sedan Sandra förälskade sig i dans och rytm från Guinea. 2005 gjorde hon sin studieresa till Västafrika för att fördjupa sig inom traditionell dans och rytm. Hon jobbade därefter som danslärare bl a vid en av de största dansskolor i Stockholm inom just Västafrikans dans. Sandras dynamiska "afro-dansstil" har sedan dess vuxit fram och utformats genom olika former av dansprojekt. Dans & musikgruppen Afra Blond är ett sådant projekt. Sedan några år tillbaka driver hon klass och workshop även i eget regi genom företaget Kreativo Sensibilitas.

VÄLKOMNA!

Karin Ericson  
2015-06-30 13:12:58
Tillbaka              Stäng              Skriv ut              Tipsa en VänDjembe-Nytt är en gratistjänst på www.djembe.se. Du kan läsa Webbtidningen,
Prenumerera på Nyhetsbreven och även göra egna Utskick till Prenumeranterna.

Du får gärna göra korta Bildreportage i Djembe-Nytt om Trummor eller Dans på din
egen ort eller från någon resa du gjort. Kontakta Webbredaktören för information.

Om du vill ha Bilder från ett Bildreportage kan du också kontakta Webbredaktören.