Djembe-Nytt
Nyhetsbrev för Afrikanska Trummor och Dans i Sverige
Trumkurser   Danskurser   Föreställningar   Trumjam   Trummor   Övrigt
Norra Sverige   Stockholm   Mellansverige   Göteborg   Södra Sverige   Malmö
Djembe, Doundoundans, Sabar & Mbalax med Pape Seck i Malmö!
 
BEGUE AFIA! VÅRENS KURSER I MALMÖ MED PAPE SECK AFIA
▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲
Mer info: https://www.facebook.com/events/1733457990218928/

DANS!
Den traditionella väst-afrikanska dansen (djembedans) har sitt ursprung i länder som Guinea, Senegal, Burkina Faso och Mali. Dansen ackompanjeras alltid av live-musiker och kommunikationen mellan dansen och musiken står i fokus där djembetrumman markerar stegen. Rytmerna har olika uttryck och karaktär, från att vara explosiva till mjuka och graciösa.

Nytt för i vår är också att Pape kommer ge en kurs där vi får ta del av hans bredd och även dansa doundoun-dans (dans och trumspel i ett), sabar med live-musik (minst 2 musiker) och mbalax till hans egna låtar. Läs mer under Dans! på torsdagar.

TRUMSPEL!
Lär dig spela djembe tillsammans med Pape Seck. Vi arbetar med djemberytmer från Västafrika främst från Senegal. Vi över teknik, improvisation och ackompanjemang.

▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲

☞ TISDAGAR:
Folkuniversitetet, Bergsgatan 29. Kurserna har startat!

18:30-20:00 Väst-afrikansk dans till live-musik (djembe) Nivå: Fortsättning
Anmälan och mer info: http://www.folkuniversitetet.se/Kurser--Utbildningar/Dans-Musik-Teater/Dans/Afrikansk-dans/Malmo/afrikansk-dans-fortsattning1/?sr=true

20:00-21:30 Väst-afrikansk dans till live-musik (djembe) Nivå: Nybörjare
Anmälan: http://www.folkuniversitetet.se/Kurser--Utbildningar/Dans-Musik-Teater/Dans/Afrikansk-dans/Malmo/afrikansk-dans-nyborjare1/?sr=true

Kurserna fortsätter även efter det 7:e tillfället med en ny 7:veckors kurs. Se Folkuniversitetets webbplats för mer info!

☞ TORSDAGAR:
Start: tors 10/3
Studiefrämjandet, Ystadgatan 53, Malmö
Anmälan: papebegueafia@gmail.com

18:30-19:30 Djembe trumspel
Nivå: Öppen (passar både nybörjare och vana spelare)

19:30-20:30 Dans!
Kortkurser i Doundoundans, Sabar och Mbalax

10/3, 17/3, 31/3 DOUNDOUN-DANS
Kombinerad trum- och danskurs. Alla deltagare spelar på varsin doundountrumma (bastrumma) och dansar tillhörande koreografi - rytmer från Västafrika! Se video nedan!

7/4, 14/4, 21/4 SABAR m. live-musik (minst 2 musiker)
Sabar kommer från wolof-folket i Senegal och dansas till komplexa, smattrande rytmer som spelas på högt stämda trummor. Dansen är akrobatisk och utmanande, med mycket attityd och glädje. I Senegal är det sabar-rytmer och dans som spelas på alla typer av sociala sammankomster såsom bröllop, dop, födelsedagar och andra ceremonier och innehåller ofta teatraliska inslag.

28/4, 12/5, 19/5 MBALAX till Papes egna låt "Iniane"
Mbalax är Senegals "pop-musik", medryckande dansmusik med coola breaks! Se musikvideo längre ner!

26/5 FINAL!

Pris trumkurs: 1200 kr för 10 tillfällen
Pris danskurs: 1400 kr för 10 tillfällen
450 kr för 3 tilfällen
150 kr för Drop-in

Betalning sker till bg: 637-0282
Märk betalning med namn + kurs.
Meddela även ifall du behöver låna en trumma.

▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲

Under våren kommer vi även att arrangera minst 2 workshops med inbjuda gästlärare! Håll utkik på Begua Afias facebook-sida!

INTRESSE AV NÅGOT ANNAT ELLER PRIVATLEKTIONER?
Skulle du vilja lära dig spela sabar-trummor eller önskar barndans eller kanske en workshop i doundoun-dans? Anmäl gärna intresse så när vi vet att det är flera som är intresserade av samma sak, kan starta en kurs eller ordna en workshop. Vi erbjuder även privatlektioner och hemundervisning.

웃 Har du dansat och/eller spelat djembe- och sabar tidigare (minst några terminer) och skulle vilja börja repa med Pape Seck & Begue Afia med syfte att fördjupa dina kunskaper och vara och uppträda med gruppen (med både musiker och dansare)? Skicka ett mail till papebegueafia@gmail.com och berätta lite om dig och om dina dans/musikerfarenheter. Vi repar 1 gg/v

▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲

Om Begue Afia:
Dans- och musikgrupp med över 10 dansare och musiker med bas i Malmö alla specialiserade på väst-afrikansk dans och musik främst från Senegal. Gruppens konstnärlige ledare och kurs-ledare, Pape Seck Afia är uppvuxen i en griot (guewel) familj i Dakar och har spelat och dansat professionellt sedan 13 års ålder och håller nu kurser och andra evenemang i Malmöområdet men turnerar även runtom i Europa och i Senegal.

Pape Seck & Begue Afia erbjuder kurser, workshops, möhippa/svensexa, privatkurser, uppträdanden, festivaler m.m Även försäljning av trummor och varor/kläder från Senegal samt byte av skinn på trummor.

Mer info: http://www.papebegueafia.com/

▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲

Mer info:
www.papebegueafia.com
facebook.com/begueafia

För mer information kontakta: papebegueafia@gmail.com
Pape Seck   www.papebegueafia.com
2016-02-28 11:10:23
Tillbaka              Stäng              Skriv ut              Tipsa en VänDjembe-Nytt är en gratistjänst på www.djembe.se. Du kan läsa Webbtidningen,
Prenumerera på Nyhetsbreven och även göra egna Utskick till Prenumeranterna.

Du får gärna göra korta Bildreportage i Djembe-Nytt om Trummor eller Dans på din
egen ort eller från någon resa du gjort. Kontakta Webbredaktören för information.

Om du vill ha Bilder från ett Bildreportage kan du också kontakta Webbredaktören.