Djembe-Nytt
Nyhetsbrev för Afrikanska Trummor och Dans i Sverige
Trumkurser   Danskurser   Föreställningar   Trumjam   Trummor   Övrigt
Norra Sverige   Stockholm   Mellansverige   Göteborg   Södra Sverige   Malmö
Bild 1
WEST AFRICAN DANCECAMP 1-6 AUG 2016
 
Sommarkurs i västafrikansk dans på Åsa Folkhögskola.

Välkomna till en intensiv och inspirerande danskurs med massor av dansglädje! Vi dansar traditionell västafrikansk dans med några av Europas bästa lärare inom den här dansstilen; Aminata Touré och Alhassane Keita. Dansen ackompanjeras av minst två musiker på djembe och doundoun.

Sommarkursen fokuserar på olika rytmer/danser från Västafrika främst från Guinea. Vi dansar två timmar på morgonen och två timmar på sen eftermiddag med olika koreografier. På kvällarna kopplar vi av med allt från filmvisning till grillning och bad.

UPPLÄGG:
Måndag 1 augusti:
kl 11-13 inskrivning
kl 12 lunch
em/kväll introduktion av lärare och musiker, dansklass 1, middag

Tisdag 2 aug - fredag 5 aug: två dansklasser per dag X 2 timmar

Lördag 6 aug: dansklass på förmiddagen, lunch kl 12, städning och avresa kl 16.

Avslutningsfest Doundounba fredag 5 aug på kvällen.

Pris: 4500 kr för samtliga dansklasser, kost och logi.

Anmälan: http://dancecamps.se/anmalan/

Om Åsa Folkhögskola: http://www.asa.fhsk.se

Det finns möjlighet till barnpassning under detta läger. Om barnet är över en viss ålder tillkommer en kostnad för mat och logi.

Schema med alla tider skickas ut inom kort till anmälda och intresserade.

Håll dig uppdaterad på Facebook: https://www.facebook.com/events/250314925307559/

***********
 
WEST AFRICAN DANCE CAMP anordnas av DanceCamps i samarbete med Klara Berggren och Alhassane Camara. Klara och Alhassane arrangerar sedan flera år danskurser, dansresor och uppträdanden i Sverige och Västafrika.
 
Kursarrangörer: Dancecamps i samverkan med Åsa folkhögskola.
Mer information om kostnad, lärare och anmälan hittar du på Dancecamps hemsida www.dancecamps.se

***********

Aminata Touré är född i Guineas huvudstad Conakry. Hon växte upp i kvarteret Matam som är ett konstnärliga centrum, där dans och musik är en integrerad del av människors liv. Redan från tidig ålder var Aminata intresserad av dans och när hon var 10 år började hon dansa i baletten Suraa kata, som hon dansade med fram till 2008.
 
I april 2007 blev Aminata uttagen som en av fem dansare att representera Guinea i den berömda gruppen Afrika! Afrika! ledd av koreografen Georges Momboye. Efter att ha turnerat med gruppen i ett och ett halvt år, med över 350 föreställningar på olika håll i Europa bosatte sig Aminata i Belgien för att fortsätta sin karriär som dansare och danslärare.
 
Hon har sedan 2010 varit verksam i Belgien och bl.a startat föreningen Ginè Faré, varit med och organiserat "Stages Internationaux d´Eté de Bruxelles", deltagit i olika konstnärliga projekt och hon undervisar regelbundet samt har workshops i Belgien och utomlands. 2013 bildade hon sin egen balett Badenya Ballet i Bryssel tillsammans med ett tjugotal artister.

***********

Alhassane Keita är dansare och musiker i Les Ballets African, en av Guineas Nationalbaletter. Han är född i övre Guinea och fick sin konstnärliga utbildning av sin far i Kouroussa. Liksom sin far och farfar före honom så är Alhassane en berömd och hyllad doundounba dansare som har uppträtt på många internationella festivaler.

Förutom i Les Ballets African har Alhassane arbetat som konstnärlig ledare för ett antal grupper i Guinea, bl.a Billy Percussion de Guinée och Baraka Percussion i Conakry. Han är en energisk och lättillgänglig lärare som har undervisat västafrikanska danser i Guinea, Mali, Gambia, Finland och Sverige.

Alhassane bor i Helsingfors, Finland, där han ger danskurser och workshops och ordnar dansresor till Guinea. Han är också konstnärlig ledare för den Helsingfors baserade gruppen Dounya Fanyi Fan.För mer information kontakta: info@dancecamps.se
Klara Berggren   http://dancecamps.se
2016-05-17 13:29:29
Tillbaka              Stäng              Skriv ut              Tipsa en VänDjembe-Nytt är en gratistjänst på www.djembe.se. Du kan läsa Webbtidningen,
Prenumerera på Nyhetsbreven och även göra egna Utskick till Prenumeranterna.

Du får gärna göra korta Bildreportage i Djembe-Nytt om Trummor eller Dans på din
egen ort eller från någon resa du gjort. Kontakta Webbredaktören för information.

Om du vill ha Bilder från ett Bildreportage kan du också kontakta Webbredaktören.