Djembe-Nytt
Nyhetsbrev för Afrikanska Trummor och Dans i Sverige
Trumkurser   Danskurser   Föreställningar   Trumjam   Trummor   Övrigt
Norra Sverige   Stockholm   Mellansverige   Göteborg   Södra Sverige   Malmö
Bild 1
Juliworkshops med Dans i SommarStockholm
 
Yoga plus dans 2 lördagar i juli både ute & inne!!!

Lördag den 2/7
Tid: Kl. 10.00-11.00 - Hathayoga med Demet nyb/forts
kl. 11.15-13.15 - Back to Basic nyb/forts
Pris: Yoga +dans 300 kr, bara yoga 150 kr, bara dans 250 kr
Plats: Rålambshovsparken
Vi tänker dansa i sanden på beachwolleybollplanen om den är ledig annars på gräset och om det regnar under bron! Ta med dansvänliga skor om du inte vill dansa barfota.

Lördag den 23/7
Tid: kl. 10.00-11.00 - Hathayoga med Demet nyb/forts
kl. 11.15-13.15 - Dance Roots & Fusion forts/avanc
Pris: Yoga +dans 300 kr, bara yoga 150 kr, bara dans 250 kr
Plats: Dansstudio 1, Frejgatan 41 T-bana Odenplan/Rådmansgatan

Anmälan: Mejla senast 1 vecka innan workshop till somethingdancingus@gmail.com
*Fullständigt namn, *mobilnr och vilka *klasser du vill gå.
Vidare info om betalning och bekräftelse av din plats kommer per mejl. Det kommer gå att swisha :-)

"Back to basic" - Dans med grunderna inom traditionell västafrikansk dans. Dansklassen innehåller blandade danstekniker och dansinfluenser framförallt från Guinea, Senegal, Mali och Burkina Faso, i kombination av eget nytänk! Enkla och stora rörelser i varierade temporytmer. Som ett spännande träningspass med mångsidig dans tillsammans med Livetrummor! **NIVÅ: Nyb/forts
Utformad av Karin Ericson & Sandra Pellbrink

"Dance Roots & Fusion"- En dynamisk dansklass, precis som "Back to Basic" är den utformad med grunderna inom traditionell västafrikansk dans, men här på en mer avancerad nivå. Känsla av traditionell rörelsekaraktär bevaras med influenser och danstekniker framförallt från Guinea, Senegal, Mali och Burkina Faso i kombination av egen utformad dans och nytänk.
Dansklassen är med Livetrummor och slagverk! **NIVÅ: Forts/avanc
Utformad av Karin Ericson & Sandra Pellbrink.

”Hatha yoga inför afrikans dans” - Yoga är en av de mest välgörande träningsformerna för en dansare av många skäl. Den kan bidra till att öka kroppsmedvetenheten, styrkan och flexibiliteten som krävs för dans. Vi kommer att utöva hatha yoga och i varje rörelse försöka medvetandegöra vad kroppen gör och hur den arbetar i sin helhet. Vi kommer att tillsammans med andningen både värma upp och öppna upp kroppen inför dansklassen. Utformad av Demet **NIVÅ: Nyb/forts

Om oss:

Karin Ericson
Karin är danslärare, dansare och koreograf med bas i den västafrikanska danstraditionen. Hon har dansat sedan barnsben och sedan 1992 specialiserat sig på danser från främst Guinea, Senegal, Mali och Burkina Faso. Hon behärskar både djembe, sabar och mer moderna afrikanska stilar och har genom åren kommit att bli en av de starkaste profilerna inom sabardans i Sverige.
Karin är utbildad på Balettakademin, Dansdojon, Danshögskolan och för de bästa lärarna i Paris, Bryssel och New York, Guinea, Burkina Faso, Gambia, Mali och Senegal. Sedan 1999 (sabar sedan 2003) har hon undervisat på olika skolor i Stockholm och även gett workshops i Finland. Karin är en mycket erfaren och omtyckt danslärare som gillar att lägga fokus på detaljer och rytmförståelse men lägger även vikt vid att hitta sin egen känsla, uttryck och glädje i dansen.
Karin är grundare till dansgrupperna Afroflu och SabarabaS . Hon har gjort en mängd framträdanden genom åren med olika dansgrupper och konstellationer. Senast var hon dansare I projektet In Your Eye & LOOP på Grand Hotell, Stockholm Junior Water Prize sept 2014, Etnografiska Muséet i mars 2014 och på Stockholms Dramatiska Högskola StDH i maj 2014 www.movementinexile.com
Hon jobbar nu med dansföreställningen ”Vi är Grannar Nu” för barn 6-9 år som har premiär på Zebradans i höst.

Sandra Pellbrink
Sandra har utformat och undervisar i egen danstil som hon idag kallar för "Afra vibe" eller afrodans i ny tidsålder. Den kan beskrivas som en gränsöverskridande dansstil med hjärtat i Västafrika (Guinea/Senegal).
Danstekniken grundar sig framförallt inom djembe/sabar men hon har utformat dansstilen med flera dansinslag och influenser och blandar med sina tidigare kunskaper inom dans och teaterutbildningar. Jazzdans är Sandras ursprungliga skolning och hon har dansat vid dansskolor så som Balettakademien och Kulturama. Afra vibe är en dansutmaning som uppskattas just för sin mångsidighet och med en ny touch av afro.
Afra vibe på dansklass dansas framförallt till traditionella slagverk LIVE och innefattar en mängd olika rytmkaraktärer och temporytmer som i sin tur inspirerar till olika dansuttryck och rörelsekaraktär.
Sandra har undervisat och jobbat som ledare inom dans/koreografi sedan 18-års åldern både för klass och scen och är en mångsidig danskonstnär.
Som danslärare uppskattas hon mycket för sin förmåga att förmedla och inspirera till uttryck och känsla.
Nu är det 11 år sedan Sandra förälskade sig i dans och rytm från Guinea. 2005 gjorde hon sin studieresa till Västafrika för att fördjupa sig inom traditionell dans och rytm. Hon jobbade därefter som danslärare bl a vid en av de största dansskolor i Stockholm inom just Västafrikans dans. Sandras dynamiska "afro-dansstil" har sedan dess vuxit fram och utformats genom olika former av dansprojekt. Dans och musikgruppen Afra Blond är ett sådant projekt. Sedan 2010 drev hon klasser och workshops i egen regi genom företaget Kreativo Sensibilitas.

Demet Öztürk
Demet började dansa när hon var 4 år och har sedan dess aldrig släppt dansen. Hon utbildade sig på Svenska balettskolan (1999-2002) och sedan på P.A.R.T.S. (2004-2005) i Bryssel inom modern dans. Under tiden fastnade hon för Västafrikanska danser och rytmer och utövade även yoga som även den blev en viktig del i hennes liv. När hon åkte till Istanbul 2012 startade hon kurser i Västafrikansk dans och gick yogalärarutbildningar i hatha yoga för nybörjare (200h) och vinyasa fortsättning (150h).

Välkomna!!!
Dans i SommarStockholm  
2016-06-22 23:52:49
Tillbaka              Stäng              Skriv ut              Tipsa en VänDjembe-Nytt är en gratistjänst på www.djembe.se. Du kan läsa Webbtidningen,
Prenumerera på Nyhetsbreven och även göra egna Utskick till Prenumeranterna.

Du får gärna göra korta Bildreportage i Djembe-Nytt om Trummor eller Dans på din
egen ort eller från någon resa du gjort. Kontakta Webbredaktören för information.

Om du vill ha Bilder från ett Bildreportage kan du också kontakta Webbredaktören.