Djembe-Nytt
Nyhetsbrev för Afrikanska Trummor och Dans i Sverige
Trumkurser   Danskurser   Föreställningar   Trumjam   Trummor   Övrigt
Norra Sverige   Stockholm   Mellansverige   Göteborg   Södra Sverige   Malmö
MUSIK OCH DANS I SENEGAL
 
Vill du vistas i värmen under sportlovet?
Dansa till hetsande trumrytmer?
Uppleva karneval?
Då är du välkommen till Diannah Bolong i det grönskande södra Senegal. Diannah Bolong är ett genuint boende i oförstörd miljö, några hundra meter från den flera mil långa, och nästan helt folktomma, Atlantstranden.
Här anordnas kurs i traditionell västafrikansk dans om du så önskar. Under två timmar på förmiddagarna leder en erfaren danslärare dig, och tre till fyra trummare kompar. Kurserna har inga givna datum utan du bestämmer själv om och när du vill delta. Föranmälan krävs förstås så att artisterna hinner bokas.
Diannah Bolong är öppet året om, men under december till mars händer det extra mycket i omgivningarna. I mitten av februari ordnas varje år karneval i grannbyn Kafountine. Karnevalen håller på i en dryg vecka då olika etniska grupper gör färgsprakande dans- och musikuppträdanden. Sportevenemang förekommer också, t ex traditionell brottning vilket är otroligt populärt och en riktig folkfest. Och så finns naturligtvis disco nattetid.
Även i nästa grannby, Abéné, hålls karneval - från annandag jul till cirka andra januari. Abéné ligger på promenadavstånd från Diannah Bolong, efter stranden, och hit kommer artister från hela regionen och ibland även från angränsande länder.
Är du inte intresserad av karnevaler och musik och dans? Du vill kanske bara ta det lugnt och slappna av. Ja, då har du också kommit till rätt ställe! Vardagsrytmen i Senegal är lätt att ta till sig. Här jäktar man inte utan allt får ta den tid som behövs.
I den här delen av världen sätter man en ära i att ta emot främlingar på bästa sätt och dina vägvisare kommer att vara människorna som lever i Diannah Bolong. De är glada och stolta över att få dela med sig av sina vanor och traditioner, och just mötet med människorna brukar bli ett bestående minne av resan.
Priset är 350 kr/dygn/person. I det ingår
- logi i enkelt dubbelrum, med moskitnät
- frukost, lunch och middag. Dryck tillkommer.
- guidning av inhemsk, engelskspråkig personal
Elström finns, och västerländska toaletter finns.
Välkommen att hämta kraft och inspiration i en varm och vänlig atmosfär!
För mer information och frågor kontakta Christina, tel 070-2655649
Christina B Hassel  
2016-09-13 20:42:40
Tillbaka              Stäng              Skriv ut              Tipsa en VänDjembe-Nytt är en gratistjänst på www.djembe.se. Du kan läsa Webbtidningen,
Prenumerera på Nyhetsbreven och även göra egna Utskick till Prenumeranterna.

Du får gärna göra korta Bildreportage i Djembe-Nytt om Trummor eller Dans på din
egen ort eller från någon resa du gjort. Kontakta Webbredaktören för information.

Om du vill ha Bilder från ett Bildreportage kan du också kontakta Webbredaktören.