Djembe-Nytt
Nyhetsbrev för Afrikanska Trummor och Dans i Sverige
Trumkurser   Danskurser   Föreställningar   Trumjam   Trummor   Övrigt
Norra Sverige   Stockholm   Mellansverige   Göteborg   Södra Sverige   Malmö
Bild 1
Dansworkshop i Guinea 27 december - 10 januari
 
Följ med oss till underbara Guinea under nyåret 2016/17. Danskursen äger rum i Conakry (Guineas huvudstad) och på Kassa en av de fantastiska Ils de Los- öarna.

Danskurs:
20 danslektioner ā 2 tim,

Danslektioner varje dag ca kl 9-11 och kl 17-19, med undantag för nyår och resdagar. Vi dansar olika traditionella rytmer/danser från Guinea samt doundoundans som dansas med bastrummor och trumpinnar.

Vi kommer att anlita både kvinnliga och manliga danslärare, några av de bästa dansarna i Guinea från nationalbaletten Ballets Africaines och danskompaniet Wassasso som har vunnit ett flertal nationella tävlingar.

För mer information och pris: maila klara.berggren@telia.com så skickas kompletterande info i vändande mail. Hör gärna av er om ni har några frågor och funderingar.

Anmälan:
Senast 31 oktober 2016. Maila till klara.berggren@telia.com eller ring 070-3404073.

Vi ordnar ett infomöte ca 1 månad innan danskursen.

Alhassane Camara (Guinea) och Klara Berggren (Sverige) arrangerar tillsammans danskurser, dansresor och uppträdanden. I augusti 2016 arrangerade de West African Dance Camp på Åsa Folkhögskola. Läs mer: http://kkuriren.se/nyheter/katrineholm/1.4258573-gladje-och-puls-med-vastafrikansk-dans

Alhassane Camara har under många år jobbat som koreograf och dansare i Guinea och Senegal. Han har undervisat på workshops och dansresor i Guinea och Senegal. Sedan några år tillbaka undervisar han i Stockholm och håller workshops runt om i Europa.

Klara Berggren har sedan många år arbetat för att främja afrikansk kultur i Sverige bl.a genom att hålla danskurser och workshops för både vuxna och barn. Hon arbetar på Dansmuseet och är även aktiv i föreningen Afrikultur som anordnar Afrikanska familjedagar.
Klara Berggren  
2016-09-19 17:56:31
Tillbaka              Stäng              Skriv ut              Tipsa en VänDjembe-Nytt är en gratistjänst på www.djembe.se. Du kan läsa Webbtidningen,
Prenumerera på Nyhetsbreven och även göra egna Utskick till Prenumeranterna.

Du får gärna göra korta Bildreportage i Djembe-Nytt om Trummor eller Dans på din
egen ort eller från någon resa du gjort. Kontakta Webbredaktören för information.

Om du vill ha Bilder från ett Bildreportage kan du också kontakta Webbredaktören.