Djembe-Nytt
Nyhetsbrev för Afrikanska Trummor och Dans i Sverige
Trumkurser   Danskurser   Föreställningar   Trumjam   Trummor   Övrigt
Norra Sverige   Stockholm   Mellansverige   Göteborg   Södra Sverige   Malmö
Bild 1
West African Dance Camp 3-8 juli 2017
 
Sommarkurs i västafrikansk dans på Åsa Folkhögskola.

Välkomna till en intensiv och inspirerande danskurs med massor av dansglädje! Vi dansar traditionell västafrikansk dans med några av Europas bästa lärare inom den här dansstilen; M´mah Dioubaté och Alhassane Camara. Dansen ackompanjeras av minst två musiker på djembe och doundoun.

Sommarkursen fokuserar på olika rytmer/danser från Västafrika främst från Guinea. Vi dansar två timmar på morgonen och två timmar på sen eftermiddag med olika koreografier. På kvällarna kopplar vi av med allt från filmvisning till grillning och bad. Veckan avslutas med en doundounbafest på fredagskvällen, då vi bjuder på dans, musik och västafrikansk mat!

UPPLÄGG:

Måndag 3 juli: kl 11-13 inskrivning, kl 12 lunch och em/kväll introduktion av lärare och musiker, första dansklassen och middag.

Tisdag 4 juli - fredag 7 juli: dansklasser 2 X 2 timmar/dag samt frukost, lunch och middag.

Avslutningsfest Doundounba fredag 7 juli på kvällen.

Lördag 8 juli: dansklass på förmiddagen, lunch kl 12, städning och avresa kl 16.

Pris: 4500 kr för samtliga dansklasser, kost och logi.

Anmälan: http://dancecamps.se/anmalan/

Om Åsa Folkhögskola: http://www.asa.fhsk.se/

Det finns möjlighet till barnpassning under detta läger. Om barnet är över en viss ålder tillkommer en kostnad för mat och logi.

Håll dig uppdaterad på Facebook: https://www.facebook.com/events/1648641282106974/

WEST AFRICAN DANCE CAMP anordnas av DanceCamps i samarbete med Klara Berggren och Alhassane Camara. Klara och Alhassane arrangerar sedan flera år danskurser, dansresor och uppträdanden i Sverige och Västafrika. I augusti 2017 anordnade de West African Dance Camp för första gången på Åsa Folkhögskola. Läs mer här: http://kkuriren.se/nyheter/katrineholm/1.4258573-gladje-och-puls-med-vastafrikansk-dans
 
Kursarrangörer: Dancecamps i samverkan med Åsa folkhögskola. Mer information om kostnad, lärare och anmälan hittar du på Dancecamps hemsida www.dancecamps.se.

M’mah Dioubaté från Guinea, numera verksam i Frankrike, är dansös och sångerska. Hon började sin karriär hos Ballets de Matam i Guineas huvudstad Conakry. Hon är specialist på både djembedanser och sabar. Hon har en graciös och vacker dansstil som har tagit henne med på flera turnéer i Europa som George Momboyes "Afrika-Afrika". M’mah har också medverkat i ett flertal videos med afrikanska artister. Vi har nöjet att även bjuda på doundoundans med M’mah denna workshop!

Alhassane Camara är född och uppvuxen i Guinea, Västafrika, men bor sedan några år i Stockholm. I Guineas huvudstad Conakry dansade och koreograferade han bl.a. i kompaniet Wassasso som har vunnit flera nationella tävlingar. Han har även under många år arbetat som dansare, koreograf och danslärare i Senegal, Gambia och Guinea Bissau. Numera undervisar han och håller i workshops runt om i Sverige och Europa. Alhassane är mycket omtyckt för sin pedagogiska förmåga och sin positiva energi. 


För mer information kontakta: info@dancecamps.se
Klara Berggren   www.dancecamps.se
2017-03-03 19:48:14
Tillbaka              Stäng              Skriv ut              Tipsa en VänDjembe-Nytt är en gratistjänst på www.djembe.se. Du kan läsa Webbtidningen,
Prenumerera på Nyhetsbreven och även göra egna Utskick till Prenumeranterna.

Du får gärna göra korta Bildreportage i Djembe-Nytt om Trummor eller Dans på din
egen ort eller från någon resa du gjort. Kontakta Webbredaktören för information.

Om du vill ha Bilder från ett Bildreportage kan du också kontakta Webbredaktören.