Djembe-Nytt
Nyhetsbrev för Afrikanska Trummor och Dans i Sverige
Trumkurser   Danskurser   Föreställningar   Trumjam   Trummor   Övrigt
Norra Sverige   Stockholm   Mellansverige   Göteborg   Södra Sverige   Malmö
Bild 1
DANSRESA TILL GUINEA UNDER PÅSKEN 2018
 
DANSRESA TILL GUINEA UNDER PÅSKEN 2018

Vill du uppleva härliga dansrytmer i varmt klimat under påsk? Följ med på en resa till Guinea i Västafrika där den västafrikanska dansen är starkt närvarande. Bayano Soumah som har sina rötter i Guinea och spelat i två av landets främsta danskompanierna - Boka Junior och Ballet Sourakhata - bjuder in till dans i huvudstaden Conakry.

Dans och andra aktiviteter
Vi dansar traditionell västafrikansk dans två gånger per dag måndag till torsdag, 2 timmar på förmiddagen och 1,5 timmar på eftermiddagen. På fredagar dansar vi 2,5 timmar på förmiddagen och lördag samt söndag är det dansfritt. Dansklasserna passar både om man dansar på nybörjar- eller fortsättningsnivå. Det kommer att vara olika danslärare varje vecka och ambitionen är att ha kvinnliga danslärare. Både danslärarna och musikerna är mycket erfarna och dansar eller spelar i olika danskompanier i Conakry. Du kommer att ha möjlighet att ta privata dans- eller trumlektioner. Vi kommer även att besöka marknader, titta på danskompaniers repetitioner och gå på doundounbahfester.

Tid och plats
Dansresan är på två veckor, från den 26 mars till den 9 april 2018. Det går även bra att följa med endast en vecka. Vi bor merparten av tiden i den pulserande staden Conakry och under en långhelg åker vi ut till den fridfulla paradisön Room.

Boende och mat
Vi bor tillsammans och äter traditionell guineansk mat tillagad av Bayanos familj. Vi äter frukost, lunch och middag. Det går bra att säga till om särskild kost.

Pris
Priset är 10 000 kr (och för en vecka 6 000 kr). I priset ingår dans, mat och boende både för vistelsen i Conakry och i Room samt upphämtning och avlämning på flygplatsen. Observera att i priset ingår inte flygbiljett och visum men vi kan hjälpa till med information om flygbolag och hur man söker visum.

Anmälan och mer information
Kontakta Bayano Soumah på telefon: 073-771 9669 eller Sofia Aslamatzidou på telefon: 073-6331691 eller mejla till: guinearesamedbayano2018@gmail.com
Sofia Aslamatzidou  
2018-01-03 10:14:56
Tillbaka              Stäng              Skriv ut              Tipsa en VänDjembe-Nytt är en gratistjänst på www.djembe.se. Du kan läsa Webbtidningen,
Prenumerera på Nyhetsbreven och även göra egna Utskick till Prenumeranterna.

Du får gärna göra korta Bildreportage i Djembe-Nytt om Trummor eller Dans på din
egen ort eller från någon resa du gjort. Kontakta Webbredaktören för information.

Om du vill ha Bilder från ett Bildreportage kan du också kontakta Webbredaktören.