Djembe-Nytt
Nyhetsbrev för Afrikanska Trummor och Dans i Sverige
Trumkurser   Danskurser   Föreställningar   Trumjam   Trummor   Övrigt
Norra Sverige   Stockholm   Mellansverige   Göteborg   Södra Sverige   Malmö
Bild 1
West African Dance Camp!
 
Sommarkurs i västafrikansk dans 6-11 juli 2018 på Stensunds Folkhögskola i Sörmlands skärgård.

Anmäl dig före 15 maj till rabatterat pris!

For information in english or french please email klara.berggren@telia.com

West African Dance Camp bjuder i år på vacker, mjuk och energisk dans från Mali förmedlad av den fantastiska dansaren Assetou Diabaté och explosiva rytmer med hög puls tillsammans med den mycket omtyckte dansaren och pedagogen Alhassane Camara från Guinea. De är två av de främsta artisterna och förmedlare av dans från Västafrika, nu verksamma i Europa. De undervisar med stor respekt för sin kultur och traditioner. Välkomna till en intensiv och inspirerande danskurs med massor av dansglädje!

Sommarkursen fokuserar på olika rytmer/danser från Västafrika främst från Guinea och Mali. Dansen ackompanjeras av tre musiker på djembe och doundoun. Vi dansar två timmar på morgonen och två timmar på sen eftermiddag med olika koreografier. På kvällarna kopplar vi av med bl.a filmvisning.

Upplägg: Ankomst fredag 6 juli, inskrivning från kl 15. Avfärd onsdag 11 juli kl 15. Dans fyra timmar om dagen uppdelat på två klasser, första klassen lördag fm och sista klassen onsdag fm (sammanlagt 9 X 2 timmar).

Pris: 4700 kr för samtliga dansklasser, kost och logi vid bokning senast 15 maj. Pris vid anmälan efter 15 maj: 5000 kr.

Lakan och handduk ingår ej. Boendet håller enkel vandrarhemsstandard med dusch och toalett utanför rummet. Du kan välja mellan enkelrum och dubbelrum utan extra kostnad.

Anmälan: klara.berggren@telia.com senast 15 juni.

ANMÄLAN ÄR BINDANDE
Avanmälan senare än 21 dagar före kursstart debiteras med 700 kr.
Inträffar förhinder såsom sjukdom/olycka betalas hela kursavgiften tillbaka om giltigt läkarintyg erhålles.

Om Stensunds Folkhögskola: http://www.stensund.se. Tåg till Vagnhärad från Stockholm tar ca 45 min och kostar runt 100 kr. Från Vagnhärad stn kostar taxi ungefär 200 kr och tar max 10 min, speciellt avtal med lokalt taxibolag erbjuds.
OBS! Nolltolerans mot alkohol och droger på hela området.

Håll dig uppdaterad på FB: www.facebook.com/events/1810765962549737
Vid anmälan finns sluten grupp för deltagare där man kan erbjuda samåkning mm.

Det finns möjlighet till barnpassning under detta läger. Pris för barnpassning, kost och logi 2000 kr.

WEST AFRICAN DANCE CAMP anordnas för tredje året i rad av Klara Berggren och Alhassane Camara. Klara och Alhassane arrangerar sedan flera år danskurser, dansresor och uppträdanden i Sverige och Västafrika. I augusti 2016 och juli 2017 anordnade de West African Dance Camp på Åsa Folkhögskola.

*********************************

Danspedagoger:

Assetou Diabaté föddes i Bamako, Mali, i en familj av exceptionella grioter. De mest kända är hennes far, Sidiki Diabaté och hennes bror Toumani Diabaté. De är ledande företrädare av mandingo-musik över hela världen. Assetou bor och är verksam i Frankrike sedan 2008. Hon är dansare, musiker, sångare, skådespelerska och berättare, en komplett artist! Assetou Diabaté värnar om mandingo-traditionen och är en av de största förmedlare av dans från Mali. Hennes workshops är energiska, inspirerande och vänliga.

Alhassane (Lansana) Camara är född och uppvuxen i Guinea (Västafrika) men bor sedan flera år i Stockholm. I Guineas huvudstad Conakry dansade och koreograferade han bl.a. i kompaniet Wassasso som har vunnit flera nationella tävlingar. Han har även under många år arbetat som dansare, koreograf och danslärare i Senegal, Gambia och Guinea Bissau. Numera undervisar han och håller i workshops runt om i Sverige och Europa. Alhassane är mycket omtyckt för sin pedagogiska förmåga och sin positiva energi. 
Klara Berggren  
2018-05-03 12:00:46
Tillbaka              Stäng              Skriv ut              Tipsa en VänDjembe-Nytt är en gratistjänst på www.djembe.se. Du kan läsa Webbtidningen,
Prenumerera på Nyhetsbreven och även göra egna Utskick till Prenumeranterna.

Du får gärna göra korta Bildreportage i Djembe-Nytt om Trummor eller Dans på din
egen ort eller från någon resa du gjort. Kontakta Webbredaktören för information.

Om du vill ha Bilder från ett Bildreportage kan du också kontakta Webbredaktören.