Djembe-Nytt
Nyhetsbrev för Afrikanska Trummor och Dans i Sverige
Trumkurser   Danskurser   Föreställningar   Trumjam   Trummor   Övrigt
Norra Sverige   Stockholm   Mellansverige   Göteborg   Södra Sverige   Malmö
Dansa i Gambia 15/12-27/12 2018
 

Dansa, vila, bada, utforska kulturen i Gambia dec -18

-Var: Gambia, Cape Point (Bakau)
-När: 15 dec-27 dec
-Pris: 18 danspass á 1,5-2h och kommer att kosta ca 4500 sek. Vi ordnar en gemensam middag första veckan med traditionell mat som ingår i priset ovan. Endast en veckas dans ( 9 pass) 2300 SEK.
------------------------------------------
-Flyg och boende: ordna eget flyg och boende från ca 6600 för flyg (ibland så billigt som 3900), boende finns i alla prisklasser med start ca 150 sek/natt. Vingresor säljer både flygstolar och paketresor, paketresor med hotell i Bakau och Cape Point kan man få för ca 7000 och uppåt. Länkar finns längre ned.
------------------------------------------
-Kontakt: 0736-352195, ulrikala2014@gmail.com, meddelande på FB.
-Anmälan görs till ulrikala2014@gmail.com. Du får då betalningsuppgifter för anmälningsavgiften som är 500 SEK. Anmälan är bindande och anmälningsavgiften betalas tillbaka mot läkarintyg eller liknande.

Evenemang på Facebook: Dansa, vila, bada, utforska kulturen i Gambia dec -18
https://www.facebook.com/events/1662425137168317/?ti=icl

Morgonklass 9.00 och kvällsklass 17.00:
-lördagar 17-18.30
-söndagar 9-11
-måndagar, tisdagar och onsdagar 9.00-10.30 & 17-18.30
-torsdag 17-19
-fredagar ingen dans.

Vi kommer att dansa på stranden tillsammans med våra musiker och dansare från Badeya Cultural Group. 18 danspass ā 1,5-2h: Dansklasserna har en öppen nivå, men det är en fördel om du har dansvana sedan förut, klasserna ackompanjeras av minst tre duktiga musiker.

Efter ett par fina dansresor reser vi igen till Gambia för att dansa traditionell Guineansk dans under två veckor i mitten av december. Gör oss gärna sällskap i dansen och musiken, res själv, res med vänner eller familj. Det finns stort utrymme för dig som deltagare att själv forma innehållet på din resa då de fasta programpunkterna är dansen, i övrigt äger du din egen tid. Det kommer finnas många chanser att spontant följa med och ta del av gruppen Badeyas fina uppträdanden.

Tillsammans har vi stor erfarenhet av Gambia och den Guineanska kulturen. Kala, som är uppvuxen i den Guineanska kulturen. Han har dessutom varit bosatt i Gambia i många år och uppträtt och arbetat tillsammans med Badeya Cultural Group samt undervisat elever i trummor och dans. Ulrika har sedan 1998 rest regelbundet till Gambia och just Bakau, under både kortare och längre vistelser, både som vanlig turist och för att ta danslektioner med Badeya Cultural Group.

För den som vill ta privata dansklasser, trummlektioner går det enkelt att ordna på plats och då sker överenskommelsen mellan dig och den som ger lektion. Vill man ge sig ut på olika små utflykter och marknader tipsar vi gärna, antingen kan man ge sig av på egen hand eller så har vi fina vänner på plats som gärna hjälper till och guidar. Gambia är ett säkert resmål om man bär med sig sitt sunda förnuft. Vi kommer hela tiden att finnas till hands för frågor både innan resan och på plats så tveka inte att kontakta oss för frågor om resan eller boende.

Resan genomför vi utan vinstsyfte. Syftet är att stötta våra vänner på plats, Badeya Cultural Group, genom att ge danslärarna och musikerna betalt för klasserna samt att resterande pengar ska stötta bandmedlemmarna. Pengarna kommer till exempel att sponsra kostsamma arbetstillstånd som är livsnödvändigt för deras uppehälle, nya scendräkter och ombyten, mat och hyra under april-oktober när det är lågsäsong och de står utan inkomst.

Bakau är en ganska stor by med en egen marknad, traditionellt vardagsliv och restauranger i alla prisklasser. Vandrar man en liten bit kommer man till Cape Point, där vi dansar, som ligger vid en vacker strand och där finns en del hotell, Guesthouses och restauranger och det spelas nästan alltid levande musik någonstans i närheten under turistsäsongerna. Läs mer genom att följa någon av länkarna.
Varmt välkomna önskar
Ulrika och Kala

www.ving.se
www.momondo.se
www.flygresor.se
www.royalairmaroc.com
www.tripadvisor.se
www.capepointhotel.se
African Village Hotell, Bakau
Sunbeach Hotel & Resort
Ocean Bay Hotel & Resort
Smiling Coast Guest House
One World Village Eco Lodge
Roc Heights Lodge
www.travelforum.se (om Gambia som resmål)
Ulrika  
2018-06-05 20:37:26
Tillbaka              Stäng              Skriv ut              Tipsa en VänDjembe-Nytt är en gratistjänst på www.djembe.se. Du kan läsa Webbtidningen,
Prenumerera på Nyhetsbreven och även göra egna Utskick till Prenumeranterna.

Du får gärna göra korta Bildreportage i Djembe-Nytt om Trummor eller Dans på din
egen ort eller från någon resa du gjort. Kontakta Webbredaktören för information.

Om du vill ha Bilder från ett Bildreportage kan du också kontakta Webbredaktören.