Djembe-Nytt
Nyhetsbrev för Afrikanska Trummor och Dans i Sverige
Trumkurser   Danskurser   Föreställningar   Trumjam   Trummor   Övrigt
Norra Sverige   Stockholm   Mellansverige   Göteborg   Södra Sverige   Malmö
Bild 1
Västafrikansk dans på Urkult!
 
Välkommen att dansa med Zono Keita och Alhassane Camara under musikfestivalen Urkult i Näsåker i Ångermanland den 3-4 augusti!

Det blir tre tillfällen att dansa västafrikansk dans till livetrummor under festivalen - en öppen "dansverkstad" på Stora scenen på fredagen samt två workshops på olika nivåer på lördagen (föranmälan). Kurserna är öppna för festivalens besökare.
Kurserna leds av Zono Keïta och Alhassane Camara, två professionella dansare och pedagoger från Guinea som bor och undervisar i Stockholm.

VÄSTAFRIKANSK DANSVERKSTAD, STORA SCENEN
FREDAGEN DEN 3 AUGUSTI
I år tar Urkults långkörare polskeverkstaden en paus, istället bjuds det på en dansverkstad i traditionelll västafrikansk dans från Guinea. Dansen kännetecknas av stora och kraftfulla rörelser till levande trummor. Dansa helst barfota och ha gärna en vattenflaska i närheten. Till denna verkstad är alla som vill välkomna upp på stora scenens dansgolv för en rolig svettig timme!
Stora scenens dansgolv fredag kl 13:30-14:30

DANSWORKSHOPS MED ZONO OCH ALHASSANE
LÖRDAGEN DEN 4 AUGUSTI
Vi bjuder på traditionell dans från Guinea som kännetecknas av stora och kraftfulla rörelser till levande trummor – svettigt, roligt och energifyllt. Vi går igenom olika steg och dansar en koreografi ackompagnerade av två skickliga musiker på djembe och doundoun. Dansa gärna barfota och glöm inte vattenflaskan! Kurserna leds av Zono Keïta och Alhassane Camara, två professionella dansare och pedagoger från Guinea i Västafrika som bor och undervisar i Stockholm.

Nybörjare | Markusgårdens A-sal lördag kl 10-12
Nybörjare – ingen tidigare erfarenhet krävs.
Lärare: Zono Keita

Fortsättning | Markusgårdens A-sal lördag kl 14-16
Fortsättning – du som dansat västafrikansk eller annan dans och är van att lära ny dig koreografi.
Lärare: Alhassane Camara

Kurserna är en del av Urkult och är öppna för festivalens besökare. Pris 150 kr per kurs. Föranmälan krävs. Boka plats på Markusgårdens kurskansli från och med onsdag 1 aug kl 9!

OBS! Detta utskick är gjort av Zono.Dance. Vid eventuella felaktigheter i denna text är det informationen från arrangören Urkult som gäller!

OM ALHASSANE CAMARA
Alhassane (Lansana) Camara är född och uppvuxen i Guinea (Västafrika) men bor sedan flera år i Stockholm. I Guineas huvudstad Conakry dansade och koreograferade han bl.a. i kompaniet Wassasso som har vunnit flera nationella tävlingar. Han har även under många år arbetat som dansare, koreograf och danslärare i Senegal, Gambia och Guinea Bissau. Numera undervisar han och håller i workshops runt om i Sverige och Europa. Alhassane är mycket omtyckt för sin pedagogiska förmåga och sin positiva energi.

OM ZONO KEITA
Zono (Seydouba) Keïta är född och uppvuxen i Conakry i Guinea men bor och undervisar nu i Stockholm. Han har arbetat professionellt som dansare, koreograf och musiker under många år, bland annat för Ballet Wassasso som är ett av Conakrys främsta danskompanier. Som lärare är han uppskattad för sin fina pedagogik och roliga koreografier. Han är en mångsidig och ödmjuk artist med stor kunskap inom den guineanska danstraditionen.

Mer information finns på:
https://www.facebook.com/events/792205550903584
www.zono.dance
www.urkult.se
ZONO DANCE   www.zono.dance
2018-07-29 20:09:48
Tillbaka              Stäng              Skriv ut              Tipsa en VänDjembe-Nytt är en gratistjänst på www.djembe.se. Du kan läsa Webbtidningen,
Prenumerera på Nyhetsbreven och även göra egna Utskick till Prenumeranterna.

Du får gärna göra korta Bildreportage i Djembe-Nytt om Trummor eller Dans på din
egen ort eller från någon resa du gjort. Kontakta Webbredaktören för information.

Om du vill ha Bilder från ett Bildreportage kan du också kontakta Webbredaktören.