Djembe-Nytt
Nyhetsbrev för Afrikanska Trummor och Dans i Sverige
Trumkurser   Danskurser   Föreställningar   Trumjam   Trummor   Övrigt
Norra Sverige   Stockholm   Mellansverige   Göteborg   Södra Sverige   Malmö
Bild 1
DANS- & KONSTWORKSHOP I GUINEA 13-22 APRIL 2019
 
DANS- & KONSTWORKSHOP I GUINEA 13-22 APRIL 2019
I påsk är det tid för alla konst- och dansintresserade att följa med på kulturresa till Guinea. Detta är ett äventyr ni inte får missa! Faré dance and art anordnar kurser i dans- och konst i hela Sverige. Vi vill sprida den västafrikanska kulturen främst från Guinea och dela erfarenheter kulturer emellan.

Faré dance and art består av Fanny Holmberg och Italos Sylla som också kommer vara de som arrangerar och håller i resan. Fanny Holmberg är utbildad konstpedagog på Konstfack och har rest till Guinea ett flertal gånger. Italo Sylla ursprungligen från Guinea har lång erfarenhet av att arrangera dansresor i Guinea. Italo han bland annat varit aktiv i, Les ballets Africaine, Soleil d´Afriqu och varit ansvarig koreograf i gruppen Wassa percussion och Balett sourahata vilket gör att han känner de främsta musiker och artister i landet.

**DANSKURS**
Kurserna i dans leds i år av Ibrahima Soumah och Natta Camara med musiker, allihopa tillhör de främsta artisterna från olika danskompanier i Conakry

**KONSTKURS**
För den konstintresserade så kommer vi tillsammans med lokala konstnären Karamba arbetar med muralmålning. Vi kommer också arbeta med målning och teckning i den fina naturen på ön Sorro. Där leds arbetet av Fanny Holmberg.

Som resenär kan du välja om du vill dansa eller skapa eller vara med på alla kurser. Kurserna hålls i Coyah som ligger strax utanför Conakry, med dess fina natur. Där kommer vi dansa skapa och bo.

Men vi kommer också resa på utflykt till Sorro en av Conakrys vackra öar för dans, teckning/målning, sol, bad och vila. Det kommer också finnas möjlighet att besöka huvudstadens marknader samt dansfester.

Kost och logi ordnar vi tillsammans med våra samarbetspartners på plats.

INFORMATIONSMÖTE hålla den 2 februari kl. 13-14.30. Är du sugen på att veta mer, vill du ställa frågor? Anmäl dig till informationsmöte så berättar vi mer om resan och svarar på frågor. Maila ditt intresse på:
faredanceandart@gmail.com, gärna så fort som möjligt så vi vet hur många vi blir. Mötets hålls i Stockholm. (Troligtvis Brommaplan) men information om exakt vart kommer.
Det kommer bli sååååå fantastiskt VÄLKOMNA!
För mer information kontakta: Faredanceandart@gmail.com
Fanny Holmberg   https://www.facebook.com/events/2185099891713922/?ti=icl
2019-01-01 09:46:07
Tillbaka              Stäng              Skriv ut              Tipsa en VänDjembe-Nytt är en gratistjänst på www.djembe.se. Du kan läsa Webbtidningen,
Prenumerera på Nyhetsbreven och även göra egna Utskick till Prenumeranterna.

Du får gärna göra korta Bildreportage i Djembe-Nytt om Trummor eller Dans på din
egen ort eller från någon resa du gjort. Kontakta Webbredaktören för information.

Om du vill ha Bilder från ett Bildreportage kan du också kontakta Webbredaktören.