Djembe-Nytt
Nyhetsbrev för Afrikanska Trummor och Dans i Sverige
Trumkurser   Danskurser   Föreställningar   Trumjam   Trummor   Övrigt
Norra Sverige   Stockholm   Mellansverige   Göteborg   Södra Sverige   Malmö
Bild 1
West African Dance Camp 2019
 
Det går fortfarande bra att anmäla sig!

West African Dance Camp 2019

Sommarkurs i västafrikansk dans med ALY MARA och ALHASSANE CAMARA
23-28 juni 2019 på Braheskolan, Visingsö.

For information in english or french email klara.berggren@telia.com.

West African Dance Camp bjuder i år på vacker, energisk dans och explosiva rytmer med hög puls med ursprung i Västafrika. I år har vi äran att presentera Aly Mara, en av Guineas främste dansare och pedagoger! Han har nyligen flyttat till Frankrike och nu kommer han till Sverige för första gången. Undervisar gör även den mycket omtyckte dansaren och pedagogen Alhassane Camara, även han från Guinea och verksam i Sverige sedan många år tillbaka. De är två av de främsta artisterna och förmedlare av dans från Västafrika, nu verksamma i Europa. De undervisar med stor respekt för sin kultur och traditioner. Välkomna till en intensiv och inspirerande danskurs med massor av dansglädje

Sommarkursen fokuserar på olika rytmer/danser från Västafrika främst från Guinea. Dansen ackompanjeras av minst två musiker på djembe och doundoun. Vi dansar två timmar på morgonen och två timmar på sen eftermiddag med olika koreografier. På kvällarna kopplar vi av med bl.a filmvisning.

*********************************

Pris:

VANDRARHEMMET
Inkl. danskurs 9 X 2 tim, mat (buffé tre gånger om dagen), logi och städning. Lakan och handdukar ingår ej, finns att hyra för 150 kr eller medtag egna.

På vandrarhemmet delar fyra rum dusch och toalett. Det finns åtta separata stugor.

enkelrum: 6200 kr, dubbelrum: 5700 kr

HOTELLET
Inkl. danskurs 9 X 2 tim, mat (buffé tre gånger om dagen), logi, lakan och handdukar samt städning.

På hotellet har alla rum egen dusch och toalett.

enkelrum: 7500 kr, dubbelrum: 6400 kr

PRIS ENDAST DANSKURS: 2900 kr

ANMÄLAN ÄR BINDANDE
Anmälan via mail till klara.berggren@telia.com senast 31 maj. Rabatterat pris (300 kr) vid anmälan senast 15 maj. Bekräftelse och faktura skickar inom ett par dagar. Vill du ha mer information om kursen, hör av dig på mail så skickar jag mitt telefonnummer.

Avanmälan senare än 30 dagar före kursstart debiteras med 1000 kr.
Inträffar förhinder såsom sjukdom/olycka betalas hela kursavgiften tillbaka om giltigt läkarintyg erhålles.

*********************************

PRIS FÖR BARN 2-13 ÅR
inkl. barnpassning 9 X 2 tim samt övrigt som ingår i respektive boende (se ovan).

Vandrarhem (del i dubbelrum) 2800 kr. Hotell (del i dubbelrum) 3200 kr

*********************************

Danspedagoger:

*ALY MARA från Guinea en mycket erfaren dansare. Han har under lång tid varit solist i Les Ballets Africains, en av Guineas nationalbaletter. De var bland de första danskompanierna från Afrika som turnerade runt i världen för att visa upp sitt lands rika danskultur. Han har även varit koreograf och scenograf för Ballets Matam som är en av de mest kända dansgrupperna i huvudstaden Conakry. Denna begåvade dansare har undervisat elever från hela världen i traditionell dans. Med sin stora kunskap om guineas danstradition och dess rytmer har han gjort sig känd och han är mycket omtyckt som pedagog. Aly Mara var huvudlärare på Alhassanes och Klaras två dansresor i Senegal 2013 och 2014. Nu kommer han äntligen för första gången till Sverige!

*ALHASSANE CAMARA är född och uppvuxen i Guinea (Västafrika) men bor sedan flera år i Stockholm. I Guineas huvudstad Conakry dansade och koreograferade han bl.a. i kompaniet Wassasso som har vunnit flera nationella tävlingar. Han har även under många år arbetat som dansare, koreograf och danslärare i Senegal, Gambia och Guinea Bissau. Numera undervisar han och håller i workshops runt om i Sverige och Europa. Alhassane är mycket omtyckt för sin pedagogiska förmåga och sin positiva energi. 

*********************************

Info om boendet:

Visingsö Vandrarhem och hotell är beläget centralt på Visingsö. Visingsö ligger mitt i Vättern och det går bilfärja från Gränna. Från hamnen är det ca 2,8 km och till badplatsen är det ca 2 km. Det finns stora härliga gräsytor i en lummig trädgård. I närheten finns livsmedelsaffär, elbelyst motionsspår, tempererat utomhusbad samt fotbollsplaner. Fri tillgång till internet på hela anläggningen och parkerar gör du alldeles intill ditt boende. Husdjur är ej tillåtna.

Vandrarhemmet:
Det finns både enkelrum och flerbäddsrum. Duschar och kök/samlingssal finns i en intill liggande byggnad.

Hotellet:
Alla de ljust inredda rummen har ett skrivbord, badrum med dusch, gratis Wi-Fi samt platt-TV.

Tidtabell för färjan och bussen på Visingsö finns i Facebook-grupp för alla deltagare. Det går buss till Gränna från Stockholm, Tranås och Jönköping.

HITTA HIT:
https://goo.gl/maps/B3S3rKGMfKQ2

*********************************

För mer information maila klara.berggren@telia.com

Facebook: www.facebook.com/events/765915367108354/

WEST AFRICAN DANCE CAMP anordnas för fjärde året i rad av Klara Berggren och Alhassane Camara. Klara och Alhassane arrangerar sedan flera år danskurser, dansresor och uppträdanden i Sverige och Västafrika. I augusti 2016 och juli 2017 anordnade de West African Dance Camp på Åsa Folkhögskola och i juli 2018 på Stensunds Folkhögskola.

https://wisingso.se/
http://braheskolan.se
https://www.visingso.net
Klara Berggren  
2019-05-17 17:10:07
Tillbaka              Stäng              Skriv ut              Tipsa en VänDjembe-Nytt är en gratistjänst på www.djembe.se. Du kan läsa Webbtidningen,
Prenumerera på Nyhetsbreven och även göra egna Utskick till Prenumeranterna.

Du får gärna göra korta Bildreportage i Djembe-Nytt om Trummor eller Dans på din
egen ort eller från någon resa du gjort. Kontakta Webbredaktören för information.

Om du vill ha Bilder från ett Bildreportage kan du också kontakta Webbredaktören.