Djembe-Nytt
Nyhetsbrev för Afrikanska Trummor och Dans i Sverige
Trumkurser   Danskurser   Föreställningar   Trumjam   Trummor   Övrigt
Norra Sverige   Stockholm   Mellansverige   Göteborg   Södra Sverige   Malmö
Bild 1
Sommarkurs i västafrikansk dans på Visingsö
 
West African Dance Camp 2020

Sommarkurs i västafrikansk dans från Mali med Assetou Diabaté 21-26 juni 2020 på Visingsö.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

UPPDATERING 16 mars 2020:
Lite information för er som har anmält er eller är intresserade att anmäla er till sommarens danskurs 21-26 juni. Eftersom tre av kursens artister bor i Frankrike så måste vi invänta och se om det är möjligt att hålla kursen. Planen är att vi kör som planerat och om kursen ställs in så kommer alla som anmält sig att få tillbaka hela kursavgiften. Beslut om eventuell avbokning kommer att ske senast 20 maj.

På grund av rådande omständigheter förlänger vi rabatterat pris (500 kr) till och med 15 april, se priser i eventet.

Det är redan många som har anmält sig och det är begränsat antal platser så vänta inte för länge med anmälan. Jag kan inte tänka mig en bättre anticorona-plats än underbara Visingsö med frisk luft, natur och omgärdat av Vättern OCH FANTASTISK DANS OCH MUSIK!

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

I år arrangeras West African Dance Camp för femte gången!

West African Dance Camp bjuder i år på vacker, mjuk och energisk dans från Mali förmedlad av den fantastiska dansaren Assetou Diabaté tillsammans med sin son Adama Keita som ackompanjerar alla klasser på kora* och Toumany Diawara som är percussionist från Mali. De är några av de främsta artisterna och förmedlare av dans och musik från Mali, nu verksamma i Europa. De undervisar med stor respekt för sin kultur och traditioner. Välkomna till en intensiv och inspirerande danskurs med massor av dansglädje!

Sommarkursen fokuserar på olika rytmer/danser från Mali i Västafrika. Dansen ackompanjeras av minst tre musiker på kora, djembe och doundoun. Vi dansar två timmar på morgonen och två timmar på sen eftermiddag med olika koreografier. På kvällarna kopplar vi av med bl.a filmvisning.

Några av veckans dansklasser kommer att hållas av Seydouba Keita, mer info om det inom kort.

Dansklasserna hålls i en stor studio på Wisingsö hotell och konferens. I anslutning ligger matsalen och receptionen. Hotellet ligger precis bredvid och vandrarhemmet på 5 minuters gångavstånd. Cyklar finns att hyra. Visingsö är en fantastisk plats med kulturminnen, badplatser, cykelstråk, natur och himlen som ligger som en kupol över ön.

*Kora är ett traditionellt musikinstrument ursprungligen från Mali i Västafrika. Man säger att koran är ursprunget till harpan.

*********************************

Pris:

VANDRARHEMMET
Inkl. danskurs 9 X 2 tim, mat (buffé tre gånger om dagen), logi och städning. Lakan och handdukar ingår ej, finns att hyra för 150 kr eller medtag egna. På vandrarhemmet delar fyra rum dusch och toalett. Det finns åtta separata stugor.

EARLY BIRD vid anmälan före 31 mars:
enkelrum: 6400 kr, dubbelrum: 5900 kr

Anmälan efter 1 april:
enkelrum: 6900 kr, dubbelrum: 6400 kr

HOTELLET
Inkl. danskurs 9 X 2 tim, mat (buffé tre gånger om dagen), logi, lakan och handdukar samt städning.

På hotellet har alla rum egen dusch och toalett.

EARLY BIRD vid anmälan före 31 mars:
enkelrum: 7800 kr, dubbelrum: 6700 kr

Anmälan efter 1 april:
enkelrum: 8300 kr, dubbelrum: 7200 kr

PRIS ENDAST DANSKURS: 2900 kr, enstaka klasser 400 kr.

*********************************

PRIS FÖR BARN 2-13 ÅR
inkl. barnpassning 9 X 2 tim samt övrigt som ingår i respektive boende (se ovan).

Vandrarhem (del i dubbelrum) 2800 kr. Hotell (del i dubbelrum) 3200 kr

*********************************

Upplägg: Ankomst söndag 21 juni, inskrivning från kl 15. Avfärd fredag 26 juni kl 13, utcheckning senast kl 9.00. Dans fyra timmar om dagen uppdelat på två klasser, första klassen måndag fm och sista klassen fredag fm (sammanlagt 9 X 2 timmar). Introduktion av alla artister söndag kväll efter middagen. Sång och musik utlovas!

ANMÄLAN ÄR BINDANDE
Anmälan via mail till Klara Berggren, westafricandancecamp2020@gmail.com. Rabatterat pris (500 kr) vid anmälan senast 31 mars. Bekräftelse och faktura skickar inom ett par dagar. Vill du ha mer information om kursen, hör av dig på mail så skickar jag mitt telefonnummer.

Avanmälan senare än 30 dagar före kursstart debiteras med 1500 kr.
Inträffar förhinder såsom sjukdom/olycka betalas hela kursavgiften tillbaka om giltigt läkarintyg erhålles.

*********************************

Danspedagog:

Assetou Diabaté föddes i Bamako, Mali, i en familj av exceptionella grioter. De mest kända är hennes far, Sidiki Diabaté och hennes bror Toumani Diabaté. De är ledande företrädare av mande-musik över hela världen. Assetou bor och är verksam i Frankrike sedan 2008. Hon är dansare, musiker, sångare, skådespelerska och berättare, en komplett artist! Assetou Diabaté värnar om traditionen och är en av de främsta företrädarna för dans från Mali. Hennes workshops är energiska, inspirerande och vänliga. Assetou var mycket uppskattad danspedagog på West African Dance Camp juli 2018. Nu kommer hon tillbaka, denna gång med sin son, koraspelaren Adama och musikern Toumany från Mali. Assetou och musiker hade även en mycket uppskattad Mali-helg med dansworkshop och konsert i Stockholm november 2019.

Adama Keita är född i Malis huvudstad Bamako. Hans mamma Assetou Diabaté tillhör en av Malis mest kända griotfamiljer, där kora är det instrument som ärvts från generation till generation sedan 1200-talet. Adama Keita representerar den den 72:a generationen av kora-spelare. Han har gått i lära hos den världskända koraspelaren Toumani Diabaté, som är hans morbror. Adama har bland annat studerat musik i 9 år på l´Institut National des Arts de Bamako. Han tillhör den yngre generationen musiker från Bamako som knyter samman den moderna musiken med den traditionella. Adama är idag en av de mest lovande kora-spelarna i hans generationen. Hans kunskap gör att han kan arbeta med alla stilar, han är en erfaren musiker, kompositör och lärare.
https://www.youtube.com/watch?v=V2K5uJHCM9I

Toumany Diawara är en artist från Mali, född i Bamako. Han var 11 år när han bärjade skolas av två djembe-mästare. Han blev tidigt musiker i flera olika baletter (danskompanier) i Mali. 2002 åkte han på europaturné med gruppen Santoro och är sedan dess
verksam som professionell musiker i Frankrike. Han ger trumworkshops i Mali-rytmer, ackompanjerar dansklasser och kurser samt har medverkat på en mängd konserter och festivaler med olika västafrikanska artister i Frankrike och runt om i Europa.

*********************************

Info om boendet:

Visingsö Vandrarhem och hotell är beläget centralt på Visingsö. Visingsö ligger mitt i Vättern och det går bilfärja från Gränna. Från hamnen är det ca 2,8 km och till badplatsen är det ca 2 km. Det finns stora härliga gräsytor i en lummig trädgård. I närheten finns livsmedelsaffär, elbelyst motionsspår, tempererat utomhusbad samt fotbollsplaner. Fri tillgång till internet på hela anläggningen och parkerar gör du alldeles intill ditt boende. Husdjur är ej tillåtna.

Vandrarhemmet:
Det finns både enkelrum och flerbäddsrum. Kök/samlingssal finns i en intill liggande byggnad.

Hotellet:
Alla de ljust inredda rummen har ett skrivbord, badrum med dusch, gratis Wi-Fi samt platt-TV.

Tidtabell för färjan och bussen på Visingsö finns i Facebook-grupp för alla deltagare. Det går buss till Gränna från Stockholm, Malmö, Tranås och Jönköping.

HITTA HIT:
https://goo.gl/maps/B3S3rKGMfKQ2

*********************************

För mer information maila westafricandancecamp2020@gmail.com eller på messenger: pm Klara Berggren.

Facebook: www.facebook.com/events/2478663952349198/

WEST AFRICAN DANCE CAMP anordnas för femte året i rad av Klara Berggren. Klara arrangerar sedan flera år danskurser, dansresor och uppträdanden i Sverige och Västafrika. I augusti 2016 och juli 2017 arrangerades West African Dance Camp på Åsa Folkhögskola och i juli 2018 på Stensunds Folkhögskola och 2019 på Visingsö.

MALI-HELG dansworkshops och konsert med Assetou, Adama och Toumany anordnades 1-3 november 2019 i Stockholm. Det var en succé med fullbokade dansklasser och utsåld konsert på Pygméteatern.

https://wisingso.se/
http://braheskolan.se
https://www.visingso.net
westafricandancecamp2020@gmail.com

För mer information kontakta: westafricandancecamp2020@gmail.com
Klara Berggren   www.facebook.com/events/2478663952349198/
2020-03-16 17:16:37
Tillbaka              Stäng              Skriv ut              Tipsa en VänDjembe-Nytt är en gratistjänst på www.djembe.se. Du kan läsa Webbtidningen,
Prenumerera på Nyhetsbreven och även göra egna Utskick till Prenumeranterna.

Du får gärna göra korta Bildreportage i Djembe-Nytt om Trummor eller Dans på din
egen ort eller från någon resa du gjort. Kontakta Webbredaktören för information.

Om du vill ha Bilder från ett Bildreportage kan du också kontakta Webbredaktören.