Djembe-Nytt
Nyhetsbrev för Afrikanska Trummor och Dans i Sverige
Trumkurser   Danskurser   Föreställningar   Trumjam   Trummor   Övrigt
Norra Sverige   Stockholm   Mellansverige   Göteborg   Södra Sverige   Malmö
Mbe Kiling Dance Camp
 
Mbé Kiling Dance Camp, Göteborg
26 - 28 November

Mbe Kiling är mandinka och betyder att vi alla har samma värde, oavsett ursprung, bakgrund eller utseende, vi är alla människor. Låt oss enas och mötas.
Vi har satt ihop ett unikt möte med två mycket erfarna dansare, Helen Scott och Demba Niang. Båda har själva dansat i många år och är dessutom vana pedagoger. Det blir både Djembedans och Sabar. Ackompanjerar gör 3 fantastiska musiker, Lamine Faty, Assane Sane och Mohammed Sowe, som sedan barnsben hållit på med musik, i synnerhet djembe. Förutom dansklasserna kommer vi på lördag ha en mindre konsert med Beugue Fallou och västafrikansk mat.

Vi är i Musikens Hus danslokaler, nära Stigbergstorget, Göteborg.

Tider:

FREDAG
18.00 - 19.00 Sabar
19.00 - 20.00 Djembe

LÖRDAG
12.00 - 13.30 Djembe
15.30 - 17.00 Sabar
17.00 - 19.00 Konsert

SÖNDAG
12.00 - 13.30 Sabar
15.30 - 17.00 Djembe

Pris:
- 350:- per dansklass
Rabatter:
Storrabatt 1100:-för hela helgen inkl allting
- 3 dansklasser för 900:-
- 2 dansklasser för 600:-

ANMÄLAN OCH FRÅGOR:
music@africala.se, 0722-094966

Betalning:
Swish 0722-094966 el
BG. 521-6742

Helen Scott:
Helen kom i kontakt med västafrikansk dans och musik på 90-talet. Tillsammans med sin man John Jatta var dem med och byggde upp intresset för västafrikansk dans och trumspel i Västsverige, Norge och Danmark och i 2003 startade de sitt dans- och trumcenter Zindingasou här i Göteborg. Helens nära kontakt med västafrikansk dans och trumspel har gjort henne till en integrerad och komplex dansare. "När jag ser Helen dansa ser jag mjukhet, lätthet, energi och glädje".

Demba Niang:
Demba kommer från en familj med dans och musik. Hans far var professionell dansare och lärde Demba allt han kunde. Dessutom studerade Demba på ”L’école de sable” i Toubab Dialaw, Senegal och Centre Culturel de Blaise Senghor i Dakar och varit del av flertalet danskompani i Senegal.
Sedan ett år bor Demba nu i Göteborg med sin familj och har regelbundet klasser och workshops runtom i Sverige. Dembas dans är graciös, integrerad och mångfacetterad.

Lamine Faty:
Lamine väste upp med musik och rytmer men inte från sin närmaste familj. Som väldigt liten hade han stark en dragning till Djembe och hans stora idol Mamady Keita är anledningen till att han spelar Djembe idag. Lamine lärde sig först spela Doundoun i en dans- och trumgrupp i sin hemstad Ziguinchor. Idag spelar Lamine i olika bandkonstellationer, från traditionell afrikansk musik - till jazz och pop och undervisar barn och vuxna i trumspel.

Assane Sane:
Assane har växt upp med musik och började tidigt spela i dans- och trumgrupper i Ziguinchor. Sedan många år bor han i Sverige och har varit del av många olika musik arrangemang, teater och dans med både barn och vuxna, runtom i Sverige.

Mohammed Sowe:
Mohammed har djembe som sitt huvudinstrument. Han lärde sig spela under sin uppväxt i Gambia. Under åren i Sverige har han ackompanjerat på dansklasser och undervisat i Djembe.

För mer information kontakta: svardhelofsson@gmail.com
Africala   www.africala.se
2021-10-27 14:35:11
Tillbaka              Stäng              Skriv ut              Tipsa en VänDjembe-Nytt är en gratistjänst på www.djembe.se. Du kan läsa Webbtidningen,
Prenumerera på Nyhetsbreven och även göra egna Utskick till Prenumeranterna.

Du får gärna göra korta Bildreportage i Djembe-Nytt om Trummor eller Dans på din
egen ort eller från någon resa du gjort. Kontakta Webbredaktören för information.

Om du vill ha Bilder från ett Bildreportage kan du också kontakta Webbredaktören.