Djembekurser [ Tisdagar ]
 

Här visas alla trumkurser på Djembe Center i Stockholm/Småland.

De öppna trumkurserna i Stockholm har ersats av Intensivkurser i Småland under långhelger, med kost och logi inkluderat i priset.

Fullständig kursinformation hittar du direkt under kursprogrammet.
(Se när nästa kurs börjar även från din internet-mobil: www.djembe.se/mobil)

Antalet deltagare varje gång brukar vara 4-6 st. Max antal deltagare är 6 st!
Klicka på den MÅNAD, KURSDAG, KURSTYP eller KURSNIVÅ som du vill se nedan.

JAN   JULI
FEB AUG
MAR SEPT
APR OKT
MAJ NOV
JUNI DEC
KURSDAG
TISDAGAR
ONSDAGAR
TORSDAGAR
SÖNDAGAR
KURSTYPER
INTRODUKTIONER
HELGKURSER
SPECIALKURSER
TERMINSKURSER
KURSNIVÅER
NIVÅ 0   Förklaring
NIVÅ 1   Förklaring
NIVÅ 2   Förklaring
NIVÅ 3   Förklaring

DATUM DAG KURSTID KURS/RYTMNAMN NIVÅ PRIS  
ANMÄLAN

* Se kursbeskrivningen längst ner på sidan!


JUST NU ÄR INGA FLER KURSER INPLANERADE UNDER DEN NÄRMASTE TIDEN!
Läs utvärderingar från kurser på Nybörjarnivå och Fortsättningsnivå

KURSINFORMATION FÖR SAMTLIGA KURSER


Kursledare där inget annat anges är Lennart Hallström, som undervisat i traditionellt djembespel i 20 år, och producerat läromedel för djembespelare över hela världen.

Kurslokalen är Djembe Center, som i Småland ligger på Glasbruksvägen 57 i Åfors, och i Stockholm ligger på Södermalms allé 36 mellan T-Medborgarplatsen och Södra Station.)

Kursinnehållet bygger på den moderna västafrikanska djembetraditionen, och börjar alltid med de tre grundslagen, spelteknik och handsättning. Vi lär oss först en delrytm i taget, och spelar sedan ihop dem i olika kombinationer - det som kallas polyrytmik.
Du får en direktupplevelse av det polyrytmiska samspelet, och den avancerade får även möjlighet att prova bastrummor, klocka och solospel.


Kursavgiften
är 150 kr för en Introduktion (1 tim) , 450 kr för Helgkurs (3 tim),
1500 kr för Terminskurs Söndagar (4 x 2,5 tim + paus).


Trumhyran för en kurs bjuder vi på, så du behöver inte ha med dig egen djembe.
Du kan istället provspela hela sortimentet av djembetrummor till salu!

Åldersgränsen ligger kring 15 år för vuxenkurserna, men det kan även gå bra med yngre deltagare i vissa fall. Ring och fråga om du är osäker!

Kursfrånvaro: Om du är frånvarande från ordinarie kurstillfälle någon vecka så kan du ta igen det på en valfri Helgkurs respektive Introduktion i mån av plats.

Sportlov/Påsklov/Höstlov är kursfria om inget annat anges i kursprogrammet.

Anmälan och frågor till lennart.hallstrom@djembe.se eller telefon 08-612 17 82.

Kursavgiften betalas antingen i förskott till Pg 468 43 86-8 Lennart Hallström eller kontant till kursledaren vid kurstillfället. OBS! Du kan även betala med SWISH!

Kortbetalning kan endast göras via denna länk! (VISA, Mastercard, Eurocard)

Vägbeskrivning till Djembe Center i Stockholm och Småland.


KURSINFORMATION FÖR INTRODUKTIONER

Introduktionskurserna är entimmeskurser för den som aldrig har spelat förut och bara vill prova på. Du lär dig de enkla grunderna för djembespel och en av rytmerna ur den rika djembetraditionen. Inga förkunskaper krävs! (För den som har Smartbox "En skön dag" gäller kortet för två personer på denna kurs. Anmäl båda deltagarna var för sig ovan och ta med smartboxkortet ifyllt när ni kommer.)

KURSINFORMATION FÖR HELGKURSER


Helgkurserna är fristående 1,5-timmeskurser som är öppna för alla nivåer. Vi börjar från början med en ny rytm ur djembetraditionen varje gång. Inga förkunskaper krävs!
(För den som har Smartbox "Sport och aktivitet" eller "Upplev Stockholm" gäller kortet för två personer på denna kurs. Anmäl båda var för sig och ta med SB-kortet ifyllt när ni kommer.)

KURSINFORMATION FÖR TERMINSKURSEN PÅ SÖNDAGAR


Terminskursen första söndagen i varje månad (4 x 3 timmar plus 30 min paus, max 7 deltagare) är för dig som vill spela ihop med samma deltagare under hela terminen. Varje månad bygger vi vidare på föregående kurstillfälle och övar in en repertoar av traditionella rytmer. Var och en får spela på den nivå de klarar av. För den avancerade finns även möjlighet att pröva bastrummor, klocka och solospel.

(OBS! Denna kurs kan deltagarna själva påverka mycket vad gäller datum och tider för varje tillfälle.)


KURSER FÖR BARN/FAMILJER ENDAST PÅ BEGÄRAN


Djembe Center har inte längre några öppna kurser för barn med föräldrar, men arrangerar fortfarande sådana kurser på begäran, när en grupp föräldrar med barn (ca 10 totalt) har kommit överens om ett gemensamt tillfälle.
Kurser för föräldrar med barn i alla åldrar är kortare och lekfullare än övriga kurser. Trummorna blir ett roligt redskap för rytmisk och motorisk utveckling med den västafrikanska djembetraditionen som grund.


KURSINFORMATION FÖR SPECIALKURSERNA

Rytmiska Grunder: En kurs för dig som verkligen vill få förståelse för och behärska grunderna för alla slagverk - rytm, puls, takt och tempo - med hjälp av djembe. Inga förkunskaper krävs.

Spel i Barngrupp
: En djembekurs för för dig som jobbar med musik i barngrupper. I del 1 får du lära dig grunderna för djembespel och några traditionella rytmer och sånger lämpliga för barn. I del 2 lär du dig trumlekar och ackompanjemang till våra vanliga barnvisor och de sånger du själv brukar sjunga med barnen. Inga förkunskaper krävs för någon av kurserna. Se kursplan!  Läs om kursen!

Spel till Dans
: En kurs för dig som vill lära dig spela djembe eller bastrummor "på riktigt", dvs till traditionell afrikansk dans. Du kan delta på vilken nivå du vill, men du måste ha lärt dig grunderna och några traditionella rytmer innan du kan vara med: Allt från djembekomp till bastrumma/klocka eller signaler och solospel till dansen.
Du kan gå denna kurs hur många gånger du vill på en mer och mer avancerad nivå. En dansare som vi spelar till är givetvis med under kursen!

Solospel
: Kurser i flera delar för dig som har spelat djembe minst ett år eller snabbt lär in nya rytmer. Du lär dig grunderna för solospel på djembe till traditionellt trumackompanjemang. Du kan välja de olika delarna valfri ordning. Del 1 lägger tonvikten på solospelteknik och frasering. Del 2 fokuserar på solospelteknik och solospel med annan underdelning än kompet - 3 mot 4, etc. Del 3 lägger fokus på solospelteknik och anpassning av solospelet till olika typer av komp. Läs om kursen!


Läs här om hur viktigt det är att välja en bra djembelärare!

 

 Till Startsidan
 © Lennart Hallström, Djembe Center Stockholm (Kurs/Butik), Åfors (Kontor).
08 - 612 17 82  ·  www.djembe.se  ·  lennart@djembe.se  ·  070 - 725 42 63
 Skriv ut Sidan