Varför handla på Djembe Center?
 

När man ska köpa en djembetrumma kan man undra om det spelar någon roll vem man köper den av. Det visar sig att det har mycket stor betydelse!

Djembe Center

Om du vill att det ska fortsätta finnas en seriös djembebutik med ett stort urval prisvärda djembetrummor av bästa kvalitet, där du även kan få professionell service och goda råd av en expert på både djembetillverkning och djembespel - då ska du handla på Djembe Center!


På Djembe Center kan du i lugn och ro jämföra och provspela ett hundratal djembe-trummor som alla är väl uppspända och färdiga för spel i lokaler gjorda för trumspel.
Det viktigaste är att du hittar en trumma som du verkligen trivs med att spela på!

Andra butiker som säljer djembetrummor

Det finns butiker som säljer djembetrummor trots att personalen inte vet något om djembespel eller djembetrummor. Oftast har de bara ett fåtal trummor som inte är tillräckligt uppspända för att vara spelbara. Ibland är trummorna tillverkade någon helt annanstans än i västafrika och låter inte som traditionella djembetrummor.
Butikernas djembetrummor motsvarar vanligtvis Djembe Centers lågpristrummor.

Privatpersoner som bedriver svarthandel med djembetrummor

Det finns även en rad andra försäljningskanaler för djembetrummor som alla har gemensamt att de effektivt hindrar en seriös djembeförsäljning från att etableras:

"Charterturisten" köper med sig några djembetrummor för att sälja i hemlandet.
"Afrikapendlaren" som varje år tar med så många trummor att sälja som möjligt.
"Biståndsarbetaren" säljer enbart trummor tillverkade av en afrikansk nära vän.
"Amatörklipparen" köper ett helt parti djembetrummor billigt för att sälja vidare.

Svarthandel med djembetrummor är ett relativt enkelt (och olagligt) sätt att finansiera sin resa för många. Genom att sälja trummorna utan att betala tull,
moms och skatt, så konkurreras den seriösa handeln med djembetrummor ut.
Det räcker med ett par dussin personer som säljer några djembetrummor var.

De som säljer djembetrummor svart, är främst intresserade av att så snabbt som möjligt få så mycket pengar som möjligt för dem. De vet oftast inte vilken kvalitet trummorna har i jämförelse med andra djembetrummor, vilket gör att priset sällan motsvarar trummans verkliga värde. Det är stor risk att bli lurad om man inte själv kan bedöma kvaliteten på en djembetrumma.

För att få föra in getskinn i Sverige direkt från Västafrika krävs ett godkänt veterinärintyg (som får vara högst en månad gammalt) för varje skinn. Detta är för att förhindra en internationell spridning av olika djursjukdomar och skadedjur. Djembetrummor som förs in i landet utan att ha granskats och godkänts av tullen kan innehålla insekter som inte bara förstör de angripna trummorna utan lätt kan spridas till fler trummor. Detta är inget ovanligt problem för okunniga svartimportörer.

Privatpersoner som säljer sina begagnade djembetrummor via annons


Det händer att djembespelare vill sälja sin gamla djembe av olika skäl - kanske de behöver pengar, kanske de inte har tid att spela, kanske de har tröttnat på den.
Här finns möjlighet att göra fynd, men även att bli rejält lurad om man inte ser upp.
Detta beror framför allt på trummans ursprungliga försäljningskanal (se ovan).
Djembetrummor på annons motsvarar vanligtvis Djembe Centers lågpristrummor.

En djembe behöver inte bli mindre värd bara för att den är gammal, såvida den inte har blivit sämre eller var dålig redan från början. En djembe som har låtit riktigt bra under många år kan tvärtom vara mer värd just därför! (Att köpa en helt ny djembe som ingen någonsin har spelat på är att köpa grisen i säcken.)Innan du köper en djembe bör du även läsa Lennarts tips och råd.

 

 Till Startsidan
 © Lennart Hallström, Djembe Center, Glasbruksvägen 57, 361 94 Eriksmåla.
lennart.hallstrom@djembe.se   ·   070-725 42 63    ·   www.djembe.se
 Skriv ut Sidan