Djembekurser [ Introduktion  ]
 

Här visas alla trumkurser på Djembe Center i Åfors och Långasjö utanför Emmaboda.
(De öppna trumkurserna i Stockholm har upphört. Privata kurser kan anordnas.)


Klicka på den MÅNAD, STARTDAG, KURSTYP eller KURSNIVÅ som du vill se nedan.

JAN   JULI
FEB AUG
MAR SEPT
APR OKT
MAJ NOV
JUNI DEC
STARTDAG
TORSDAG
FREDAG
LÖRDAG
SÖNDAG
KURSTYPER
INTRODUKTION
HELGKURS
SPECIALKURS
TERMINSKURS
KURSNIVÅER
NIVÅ 0   Förklaring
NIVÅ 1   Förklaring
NIVÅ 2   Förklaring
NIVÅ 3   Förklaring

DATUM DAG KURSTID KURS * NIVÅ PRIS  
ANMÄLAN

OBS! Inga öppna trumkurser i Stockholm i höst.

* Se kursbeskrivningar längre ner på sidan!


ALLMÄN KURSINFORMATION FÖR SAMTLIGA KURSER


Kursledare där inget annat anges är Lennart Hallström, som undervisat i traditionellt djembespel i 25 år, och producerat läromedel för djembespelare över hela världen.

Kurslokalen är Djembe Center, som i Småland ligger i Åfors på Glasbruksvägen 57 för mindre grupper (5-8 st) och i Spelmanshuset i Långasjö för större grupper (10-30 st). GPS-adressen till Spelmanshuset i Långasjö är Strängsmåla 511 (på Kyrkvägen 52). I Stockholm ligger Djembe Center på Södermalms allé 36 (mellan T-Medborgarplatsen och Södra Station) och har garageinfart för bilar från Magnus Ladulåsgatan 65.

Kursinnehållet bygger på den moderna västafrikanska djembetraditionen, och börjar alltid med de tre grundslagen, spelteknik och handsättning. Vi lär oss först en delrytm i taget, och spelar sedan ihop dem i olika kombinationer - det som kallas polyrytmik.
Du får en direktupplevelse av det polyrytmiska samspelet, och den avancerade får även möjlighet att prova bastrummor, klocka och solospel.


Kursavgiften
är 250 kr för en Introduktion (2 tim) , 750 kr för Heldagskurs och
1500 kr för en helgkurs Fredag-Söndag.


Trumhyran för en kurs bjuder vi på, så du behöver inte ha med dig egen djembe.
Du kan istället provspela hela sortimentet av djembetrummor till salu!

Övernattning i Spelmanshusets gästlägenhet för 8 personer kostar 300 kr för en Helgkurs (medtag egna sängkläder). Övernattning på luftmadrasser i kurslokalen kostar inget (medtag sovsäck). Långasjö Vandrarhem finns på gångavstånd för den som önskar enskilt boende.

Åldersgränsen ligger kring 15 år för vuxenkurserna, men det kan även gå bra med yngre deltagare i vissa fall. Ring och fråga om du är osäker!

Sportlov/Påsklov/Höstlov är kursfria om inget annat anges i kursprogrammet.

Anmälan och frågor till lennart.hallstrom@djembe.se eller telefon 070-725 42 63.

Kursavgiften betalas antingen i förskott till PG 468 43 86-8 Lennart Hallström eller kontant till kursledaren vid kurstillfället, eller med Swish till 070-725 42 63 Lennart Hallström. OBS: Helgkurser fredag-söndag betalas alltid i förskott. Ange ordet Trumkurs samt Kursdatumet på din inbetalning.

Vägbeskrivning till Djembe Center i Stockholm och Åfors och Långasjö.


KURSINFORMATION FÖR INTRODUKTIONER

Introduktionskurserna är korta kurser för den som aldrig har spelat förut och bara vill prova på. Du lär dig de enkla grunderna för djembespel och en av rytmerna ur den rika djembetraditionen. Inga förkunskaper krävs!

Introduktioner på fredagkvällar är vanligtvis en del av en hel helgkurs och man kan då välja att gå hela Helgkursen eller enbart Introduktionen som en fristående kurs.

KURSINFORMATION FÖR HELGKURSER


Helgkurserna pågår antingen fredag kväll till söndag eftermiddag eller en hel lördag eller söndag. Helgkurserna är normalt öppna för alla nivåer. Vi börjar varje kurs med att gå igenom grundslagen innan vi börjar med rytmerna från djembetraditionen. Inga förkunskaper krävs!

Helgkurser som börjar med en Introduktion på fredagkvällen är vanligtvis öppen för lokala deltagare som enbart vill vara med på Introduktionen som en fristående kurs.

Enkel övernattning till mycket låg eller ingen kostnad är möjlig både på Djembe Center i Åfors och i Spelmanshuset i Långasjö. (Läs Allmän Kursinformation ovan.)

Den som redan har gått många kurser för mig på Djembe Center behöver inte vara med på Introduktionen under en Helgkurs om man föredrar att komma lite senare.

KURSINFORMATION FÖR TERMINSKURSER


Terminskurser är för dig som vill spela ihop med samma deltagare under hela terminen. Varje kurstillfälle bygger vi vidare på föregående och övar in en repertoar av traditionella rytmer. Var och en får spela på den nivå de klarar av. För den avancerade finns även möjlighet att pröva bastrummor, klocka och solospel.


KURSER FÖR BARN/FAMILJER ENDAST PÅ BEGÄRAN


Djembe Center har inte längre några öppna kurser för barn med föräldrar, men arrangerar fortfarande sådana kurser på begäran, när en grupp föräldrar med barn (ca 10 totalt) har kommit överens om ett gemensamt tillfälle.
Kurser för föräldrar med barn i alla åldrar är kortare och lekfullare än övriga kurser. Trummorna blir ett roligt redskap för rytmisk och motorisk utveckling med den västafrikanska djembetraditionen som grund.


KURSINFORMATION FÖR SPECIALKURSERNA

Rytmiska Grunder: En kurs för dig som verkligen vill få förståelse för och behärska grunderna för alla slagverk - rytm, puls, takt och tempo - med hjälp av djembe. Inga förkunskaper krävs.

Spel i Barngrupp
: En djembekurs för för dig som jobbar med musik i barngrupper. I del 1 får du lära dig grunderna för djembespel och några traditionella rytmer och sånger lämpliga för barn. I del 2 lär du dig trumlekar och ackompanjemang till våra vanliga barnvisor och de sånger du själv brukar sjunga med barnen. Inga förkunskaper krävs för någon av kurserna. Se kursplan!  Läs om kursen!

Spel till Dans
: En kurs för dig som vill lära dig spela djembe eller bastrummor "på riktigt", dvs till traditionell afrikansk dans. Du kan delta på vilken nivå du vill, men du måste ha lärt dig grunderna och några traditionella rytmer innan du kan vara med: Allt från djembekomp till bastrumma/klocka eller signaler och solospel till dansen.
Du kan gå denna kurs hur många gånger du vill på en mer och mer avancerad nivå. En dansare som vi spelar till är givetvis med under kursen!

Solospel
: Kurser i flera delar för dig som har spelat djembe minst ett år eller snabbt lär in nya rytmer. Du lär dig grunderna för solospel på djembe till traditionellt trumackompanjemang. Du kan välja de olika delarna valfri ordning. Del 1 lägger tonvikten på solospelteknik och frasering. Del 2 fokuserar på solospelteknik och solospel med annan underdelning än kompet - 3 mot 4, etc. Del 3 lägger fokus på solospelteknik och anpassning av solospelet till olika typer av komp. Läs om kursen!

Läs elevers utvärderingar från kurser på Nybörjarnivå och Fortsättningsnivå.

Läs här om hur viktigt det är att välja en bra djembelärare!

 

 Till Startsidan
 © Lennart Hallström, Djembe Center Stockholm och Åfors i Småland.
lennart.hallstrom@djembe.se   ·   070-725 42 63    ·   www.djembe.se
 Skriv ut Sidan